Врагът в мен

За филма

Оригинално заглавие: My Own Worst Enemy
Държава: САЩ
Година: 2008
Жанрове: Екшън

Режисьор: (сценарий) Jason Smilovic, Rafe Judkins

В ролите: Christian Slater, Mike O'Malley, Saffron Burrows, Maedchen Amick, Alfre Woodard


Хенри Спийви е експерт по ефективност и стратегически мениджмънт и живее типичен живот на предградието - привързан към жена си, двете си деца, кучето и минивана.

В негов контраст Едуард Олбрайт е смъртоносен агент-полиглот, владеещ 13 езика и умеещ да задържа дъха си 5 минути под вода. Изглежда, че двамата нямат нищо общо помежду си - освен факта, че обитават едно и също тяло. Когато някоя от личностите излезе от себе си, нещата се объркват.

Епизод 1 ("Breakdown") - Едуард Олбрайт живее два живота: докато работи като безмилостен и циничен таен агент за неофициалната правителствена агенция "Организацията Янус", той е под хипнотичното алтер его на семейния човек Хенри Спийви. Хенри работи в офис в центъра на Лос Анжелес и е женен за Анджи, има две деца - тийнейджъри, Рути и Джексън. Едуард е част от доброволна експериментална програма за отделяне на тайния му живот на агент от цивилния чрез компютърно създадената идентичност на Хенри Спийви, който няма представа за реалната си персона, нито за жена си и децата си. "Хенри" дори не знае, че колегата му в същата компания Том Грейди всъщност е агент Реймънд Картър, негов партньор.

Нещата се усложняват, когато имплантът в мозъка на Едуард дава дефект, при който "Хенри" се появява в неочаквани моменти, без да е бил активиран...

10 епизода.
Уеб сайт: http://www.nbc.com/My_Own_Worst_Enemy/

От 18 април 2010 г. по Нова телевизия. От 9 август 2012 г. - повторение.

ИЗБРАНО