Седемте смъртни гряха

За филма

Държава: Германия
Година: 2007
Жанрове: Документален

Режисьор: Christian Stiefenhofer, Marvin Entholt, Carsten Frank, Gabriele Rose, Tilman Wolff и др.

В ролите: Julia Asmus


"Seven Deadly Sins": поредица в жанра "доку фикция" / "сайънстейнмънт", продуцирана от Bilderfest Factual Entertainment за "ProSieben", 7 епизода х 45 мин.

Вдъхновен от действителни случаи, всеки епизод се основава на един от т.нар. седем смъртни гряха: похот, лакомия, алчност, леност, гняв, завист и суета (lust, gluttony, greed, sloth, wrath, envy,
and vanity), и представлява психологически поглед върху корените на злото.



Похот е движещата мотивация зад двете: хладнокръвно убийство и един трагичен инцидент. Леност или мързел носи на пристъпи на маниакална депресия и един неуспешен опит за самоубийство. А сериен убиец изпълнява своите смъртоносни ритуали от проста алчност. Суета пък се крие зад една невинна ученичка, погубила живота си. Една ужасяващо напълняла жена, неспособна да спре да яде, фатално става жертва на лакомия. Завист провокира отравянето на нищо неподозиращите жертви и неконтролируемо гневът води до убийство. Какво би могло да предизвика такъв ужасяващ обрат на събитията?



Учени, изследователи и профайлъри са стигнали до извода,че смъртните грехове стоят зад човешките характеристики и често са водещите мотиви за ужасяващи убийства и трагични инциденти. И подобно на частици от пъзел, които си идват на мястото, в сериала се разкриват шокиращи прозрения в умствените и емоционалните състояния на засегнатите хора.



В почти мистичен начин реалността на седемте смъртни гряха, определени преди векове, изглежда доказана от най-модерните научни открития. Може ли действително да е вярно, че определена част от нашия мозък е отговорна за насилието? Какво би могло да предизвика емоциите, изпълнени с насилие? Как така седемте смъртни гряха са в дневния ред на психолози и невролози?

С помощта на превъзходна компютърна анимация и заедно с отлично научно изследване въпросите, свързани с тъмната страна в съзнанието на всеки човек, са изкарани на преден план в опит да им бъде даден отговор.


Уеб сайт: http://en.prosiebensat1.com/71international/magazines_documentaries/content/03051/

От 1 април 2010 г. по Pro.bg

ИЗБРАНО