Къща за кукли

За филма

Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Joss Whedon, Andrew Chambliss, Tracy Bellomo и др.

В ролите: Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman


"Dollhouse": преплитат се екшън, трилър и фантастика, а основният въпрос е - Какъв би бил перфектният таен агент? Най-вероятно някой, който притежава всички необходими умения, за да се справи с всяка мисия, но дори не подозира, че е агент!


В свръхсекретната „Къща на кукли” група учени програмират нови самоличности. Само за минути те могат да изтрият всички спомени на своя „обект” и да ги заменят с нови, каквито ще му трябват за текущата задача. След финала на мисията отново следва „форматиране” на човешката памет.


Агент Еко (в ролята - Елза Дишку от „Бъфи, убийцата на вампири”) обаче е различна. Нейното съзнание има уникалната способност да „запомня” по малко от всяка самоличност, която някога й е била програмирана... и по този начин се превръща в особено ценен кадър за собствениците на „Къщата за кукли”!



Във втория сезон, бившият федерален агент Пол (Тамох Пеникет) продължава да търси липсващата Каролин и да се опитва да разреши мистерията на „къщата за кукли”. В един от епизодите Еко се жени за търговец на оръжие, за да го залови. На Виктор са внушени спомените на убиец, за да намери евентуални оцелели, но поради грешка Еко се превръща в лудия убиец. Сенатор Перин получава информация, която затвърждава неговата решителност да изобличи корпорацията „Росъм”. В друг - Перин и Еко избягват от „къщата за кукли” на Росъм, но сенаторът е ударен от недоволен човек и това добавя смъртоносна вендета към мислите му.


Самосъзнанието на Еко нараства, както и желанието й да открие истинската си самоличност. Но с всяка нова задача идва и нов спомен. Така опасността нараства в и вън от „къщата за кукли”, докато Еко започва да си припомня истинските си спомени и започва да нарежда липсващите парчета за мистериозното си минало.



Уеб сайт - http://www.fox.com/dollhouse/

От 7 декември 2009 г. по bTV Cinema.

Сезон II - от 16 юни 2011 г. по bTV Cinema. От 8 октомври 2012 г. - повторение.

ИЗБРАНО