Новите приключения на капитан планета

За филма

Държава: САЩ
Година: 1993
Жанрове: Анимация


"The New Adventures of Captain Planet": това е оригиналният "Капитан Планета" ("Captain Planet and the Planeteers", 1990 г.), но от четвъртия си сезон нататък (1993 - 1996 г.) и произвеждан вече от Hanna-Barbera.

Във всеки епизод Капитан Планета и планетяните се изправят срещу страховити еко-престъпници, включително отвратителни герои като разпространяващи мърсотия и болести, както и пилеещи ресурсите главорези. Въпреки че са буфо-герои, те символизират реална заплаха за планетата, като ограбват природните ресурси и замърсяват водата и въздуха. Те не биха се спрели пред нищо, за да изпълнят своите зли цели.


Капитан Планета отвежда децата към спиращи дъха приключения - донякъде научни, донякъде действия, - които винаги имат своята фактическа основа. Всеки епизод разкрива аспект на разрушаването на околната среда и завършва с едно и също послание: че всеки човек трябва да уважава планетата Земя и да опазва ресурсите, ако иска да оцелее. В епизод завършва с 30-секунден епилог, който дава на зрителите "силата" да бъдат част от решенията, свързани с околната среда.


От 9 февруари 2010 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО