Непокорно сърце

За филма

Държава: Мексико
Година: 2009
Жанрове: Сапун

Режисьор: Salvador Garcini

В ролите: Лаура Флорес, Освалдо Риос, Арасели Арамбула, Едуардо Янес, Кристиан де ла Фуенте, Енрике Роча, Елена Рохо


"Corazon salvaje": Снимана в естествения декор на непокътнати от човешка ръка места в Мексико, поредицата запленява зрителите със силата на изпепеляваща любов и отмъщение в незабравима романтична история, производство на Televisa S.A. de C.V. (Мексико).
Това е четвъртата по ред адаптация в телевизионен сериал на едноименния роман на Caridad Bravo Adams, написан през 1956 г.



Историята започва през 1850 г. Мария (Лаура Флорес) и Хуан (Освалдо Риос) са лудо влюбени, но тяхната любов е невъзможна заради социални различия. Тя е изискана дама от висшето общество на Веракрус, а той – рибар. Родриго, един от най-влиятелните хора в града, се вбесява, когато научава за връзката им и плановете им да се оженят. Той изпраща Хуан в затвора и с помощта на Леонарда, сестрата на Мария, затваря момичето в своето имение, където тя ражда детето на своя любим. Хуан успява да избяга от затвора и по време на ожесточено преследване от хората на Родриго пада от висока скала в морето. Леонарда се отървава от детето и заключва сестра си в мазето на имението, след което казва на Родриго, че е умряла при раждането. В пристъп на отчаяние Родриго заминава за Европа, като пренебрегва обясненията в любов на Леонарда. Оттам той се връща женен за Констанса. Леонарда се омъжва за семейния адвокат Ноел, с когото имат син Ренато.



Хуан оцелява след падането и научава, че синът му е спасен от Ремиго и осиновен от майка му Аурора, която му дава името, написано на бележка в одеалото – Хуан. Години по-късно, когато рибарят е на смъртно легло, успява да разкаже на сина си цялата история, като го кара да обещае, че ще отмъсти на Родриго. Младежът се заклева над гроба на баща си, че ще търси отмъщение. Той среща двете дъщери на Родриго – близначките Айме и Рехина, и е мигновено запленен от непокорната страст на Айме.



Вече е 1875 г. Рехина се влюбва в Ренато (сина на Леонарда), но той не отговаря на чувствата й и се жени за Айме. Тогава Рехина решава да отиде в манастир. След сватбата Айме не прекратява връзката си с Хуан. Тя е на път да избяга с него, когато Ренато разкрива плана им. Рехина се опитва да прикрие сестра си, като казва, че тя е влюбена в Хуан. Ренато ги принуждава да се оженят и Хуан се съгласява, като приема този брак като възможност да отмъсти на Родриго чрез Рехина. С напредване на времето те осъзнават, че са създадени един за друг и тяхната любов е по-силна от всяко чувство за мъст или омраза.



Героите:


Айме (Арасели Арамбула) – красива, чувствена, избухлива, темпераментна и много страстна. Тя се поддава на желанията си, без да се замисли. Изпитва страст към Хуан, която не е любов. Въпреки това се омъжва за Ренато заради парите му. Айме живее в настоящето, без да мисли за последиците. Тя се възползва от всякакви хитрини, за да раздели сестра си Рехина и Хуан.


Хуан (Едуардо Янес) – Хуан е добър човек. Неговият характер е твърд заради преживените нещастия и жаждата за отмъщение срещу Родриго и Леонарда, които са съсипали живота на родителите му. Той търси отмъщение, но и справедливост. Това често го поставя в борба с тези, които имат власт и помага на бедните.







Ренато (Кристиан де ла Фуенте) – той е благороден и справедлив. Неговата любов към справедливостта се променя коренно, когато разбира, че любовта на живота му, Айме, му изневерява. Когато разбира, че Рехина е била влюбена в него, той се опитва да си я върне, като използва позициите си в обществото, за да се изправи срещу Хуан.


Рехина (Арасели Арамбула) – тя е благородна и с добро сърце, но има силен характер и добре развито чувство за морал и етична отговорност. Тя иска да се реализира и да бъде независима от съпруга си. Любовта й към Ренато е платонична, но истински се влюбва в Хуан, който успява да изведе от нея страстта.


Родриго (Енрике Роча) – той е възпитан и нежен, но и много горд. Той не може да понесе факта, че жената, която обича, е влюбена в рибар и се превръща в злодей. Заслепен от ревност, той иска да ги унищожи. И успява. Той е много добър към дъщеря си Айме, но изключително строг и взискателен към Рехина.


Леонарда (Елена Рохо) – тя е пленник на собствените си чувства. Обича и мрази без мярка и е способна на убийство за любовта на Родриго. Тя разрушава живота на собствената си сестра и отравя новата съпруга на Родриго – Констанса. Леонарда решава, че докато тя е нещастна, никой освен синът й Ренато няма право да бъде щастлив.


Мария (Лаура Флорес) – тя се влюбва силно в Хуан и му ражда син, когото кръщава със същото име. Полудява, когато сестра й казва, че Хуан и бебето са мъртви. Леонарда я затваря в подземията на имението, където Мария прекарва живота си, мечтаейки, че Хуан е жив и някой ден ще дойде да я освободи.



Песните се изпълняват от пуерториканския певец Chayanne.

От 17 март 2010 г. по bTV. 135 епизода х 45 мин.

ИЗБРАНО