Непокорните

За филма

Държава: Мексико
Година: 2004
Жанрове: Сапун

Режисьор: Juan Carlos Munoz, Luis Pardo

В ролите: Enrique Rocha, Juan Ferrara, Ninel Conde, Patricio Borghetti, Leticia Perdigon


"Rebelde": 435 серии, римейк на аржентинската теленовела „Rebelde way“.


Rebelde ("въстаник" или "бунтовнически", "бунтарски", "размирен") е продуциран от Televisa и адаптиран за мексиканската аудитория, съответно някои от характерите са различни от аржентинските. Сетът на сериала е в елитното училище Elite Way, престижен колеж край Мексико сити.

Elite Way School е международно известна гимназия за децата на висшето общество, където получават перфектно образование и осъществяват социални контакти за едно успешно бъдеще. Това училище се отличава от всички останали, има собствени правила и програми за обучение; младежите са принудени да сдържат естествените си импулси, за да могат по един или друг начин да влязат в елита. Училището предлага и стипендии на младежи в неравностойно положение, които демонстрират постижения в ученето или спорта, но за жалост малцина от тях успяват да се дипломират.


Голяма заслуга за това има тайно общество, наречено Ложата. Неговите членове са си поставили за цел да прочистят елитната общност, като тормозят стипендиантите, за да напуснат.


В новия випуск, пристигнал на летния подготвителен лагер, откриваме Миа, Мигел, Диего и Роберта. Четиримата темпераментни тийнейджъри откриват нещо, което ще им помогне да преодолеят предразсъдъците - искрената любов към музиката.





Персоналът на колежа и родителите често имат свои собствени сюжети. Особеност на шоуто е епизодичната употреба на английски думи и фрази.

Историята започва, когато учениците посрещат бивш ученик, който се връща в училището като преподавател и изиграва важна роля в израстването на младежите. Основната му цел е да ги накара да бъдат самите себе си. Четири силни личности, естествено – лидери, се събират през тази учебна година и принуждават останалите да се включат. Така се появява приятелство, ненавист, любов, вярност и измяна. Улисани в своите постоянни проблеми, конкуренция и сблъсък на власт, те не забелязват, че са се превърнали в марионетки в една мащабна игра на икономически и политически интереси....

Една от основните сюжетни линии се върти около група студенти, организирали поп банда. Актьорите, играещи членове на групата, свирят в реалната банда "RBD", която изпълнява и по-голямата част от музиката, използвана в сериала, а и е изключително успешна сама по себе си, като се превръща в най-популярната група в Мексико и прави международни турнета.


Шоуто се излъчва в САЩ, Перу, Бразилия, Испания, България и в още 65 страни. Официален сайт на сериала: http://www2.esmas.com/rbd/

От 5 ноември 2007 г. по телевизия Super7.

От 10 май 2010 г. по телевизия BGTV.

От 27 септември 2010 г. по телевизия BBT.

От 27 септември 2010 г. и по Пловдивска обществена телевизия "Тракия".

ИЗБРАНО