Звярът

За филма

Оригинално заглавие: The Beast
Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Vincent Angell, William Rotko

В ролите: Патрик Суейзи, Травис Фимел, Майк Бач, Линдзи Пулсифър, Кевин О'Конър


Ветеран от ФБР, използващ нетрадиционни методи, тренира и тормози своя нов партньор новобранец, без да подозира, че този нов партньор има задача да го проучва тайно.
Патрик Суейзи играе агента ветеран от ФБР Чарлз Баркър - бруталния, но ефективен служител на закона, който е по улиците в търсене на справедливост. За него казват, че е най-добрият в бизнеса. Той работи под прикритие и непрекъснато излага живота си на риск.
Когато Баркър получава за партньор новобранеца Елис Доув (в ролята Травис Фимел), той се заема да разкрие пред младия агент опасностите на работата във ФБР. Сравнително неопитен в света на работата под прикритие за ФБР, добросърдечният, но на моменти импулсивен Елис бързо разбира, че от Баркър и неговия свят може да научи много повече от това как да лови престъпници. Двамата се изправят срещу наркобарони, корумпирани политици и наемни убийци. Но Доув има тайна! Той неслучайно е зачислен към Баркър. Задачата на младока е да оцени поведението на своя ментор, което шефовете на бюрото смятат за прекалено агресивно...

Във всеки епизод Баркър и Елис се опитват да надделеят над някои от най-опасните представители на престъпния елит на Чикаго, включително наркобарон, който е погубил живота на дъщерята на всеотдаен полицай; сина на консула на Румъния, който ръководи мрежа за секс робини и мощна компания за сигурност, функционираща и като платформа за поръчкови убийства на високопоставени лица.

„Действието се развива на две нива”, пояснява Джон Романо, изпълнителен продуцент и ръководител на снимачната дейност. „От една страна, това е разказ за процедурните аспекти на оперативната дейност на двама агенти на ФБР – единият ветеран, а другият наскоро постъпил млад служител. Но на друго ниво има елемент на сериализация, въпрос, на който продължаваме да търсим отговора във всеки епизод.”

Сред актьорите, на които са поверени поддържащите роли, откриваме ветераните от телевизионния екран Кевин Джей О’Конър и Лари Гилиард-младши в ролите на Конрад и Рей - двама много различни агенти, които преследват напълно различни цели.
Сериалът е дебют за Линдзи Пълсифър, на която е възложена постоянна роля на Роуз - привлекателна студентка по право, която живее в сградата на Елис и успява да привлече вниманието му, което допълнително усложнява характера на героя и затруднява способността му да си върши работата си и да води нормален живот.

Това е и последната роля на Патрик Суейзи, преди да си отиде след 2-годишна борба с рака. Той започва работа по него, след като научава за тежката си диагноза.

13 епизода в сезон 1.

От 25 януари 2010 г. по Pro.bg.
От 3 ноември 2010 г. и по bTV Cinema.
От 19 юни 2016 г. по Diema.

ИЗБРАНО