Излъжи ме

За филма

Оригинално заглавие: Lie to Me
Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Samuel Baum, T.J. Brady

В ролите: Tim Roth, Kelli Williams, Brendan Hines, Monica Raymund, Hayley McFarland, Mekhi Phifer


Криминална драма-мистерия от сценариста Самюел Баум и продуцентите на “24 часа” и “Развитие в застой”.
Главният герой е д-р Кал Лайтман (Тим Рот) – човек, който не може да бъде излъган! Лайтман е психолог, чиято специализация е разчитането на езика на тялото, най-вече микрожестовете.

Кал и екипът му се намесват само при най-заплетените случаи и имат една цел – да разберат кой казва истината! Най-малкият и на пръв поглед незабележим жест е това, което те търсят... защото каквото и да говорят хората, истината винаги се „изписва” на лицата им – трябва само някой да я забележи.

Завладяващият драматичен сериал е вдъхновен от научните изследвания на експерт в реалния живот, който може да да разкрива лъжи в криминалните разследвания чрез езика на тялото - улики, вградени в лицето, тялото и гласа.

Когато някой се докосва по брадичката, върти ръцете си, сбръчква носа си или преглъща прекалено често, д-р Кал Лайтман знае, че този човек лъже. Той не само мисли така, а е сигурен в своите твърдения заради необикновените си умения на наблюдател, чрез които се е превърнал в най-добрия експерт в страната. Със своите способности да засича лъжите на хората, Кал може да разбули най-дълбоките тайни и да разгадае най-тежките случаи. По-прецизен от всеки полиграфски тест, той винаги знае кога човекът, който стои пред него, не е искрен, независимо дали става дума за член на семейството му, приятел или абсолютно непознат.

Кал оглавява частна агенция, която помага на ФБР, местната полиция, адвокатски фирми, корпорации и частни лица за разрешаването на най-трудните им случаи. В неговия екип са редица експерти в областта на анализиране на човешкото поведение. Д-р Джилиан Фостър е талантлив психолог и професионален партньор на Кал, жена, от чиито напътствия той се нуждае. Ели Локър е водещият изследовател, който е толкова наясно с тенденцията на хората да лъжат, че измисля нова практика по този въпрос – „радикална откровеност”. Риа Торес е най-новият член на екипа. Тя разчита най-вече на инстинкта си за засичане на измамите. Риа има необработена, нетренирана способност да разчита хората и често долавя улики, които останалите хора в екипа на Кал пропускат.

3 сезона (2009 - 2011 г.), 48 епизода х43 мин.

От 7 декември 2009 г. до 6 юли 2010 г. по bTV Cinema. От 27 май 2013 г. - повторение (от сезон II).
От 20 ноември 2010 г. по Pro.bg.
От 16 ноември до 17 декември 2012 г. по bTV (сезон II, 22 епизода).
От 20 март 2018 г. по FOX.

ИЗБРАНО