Вятър от долината

За филма

Държава: Испания
Година: 2005
Жанрове: Сапун

Режисьор: (сценарий) Josep Maria Benet i Jornet, Javier Olivares

В ролите: Emma Vilarasau, Anna Barrachina, Pep Cruz, Carlos Cuevas, Georgina Latre, Marc Cartes


"Ventdelpla": Поредицата разказва историята на Тереса – една 40-годишна омъжена жена с две деца. Дълги години тя живее в големия град със съпруга си и двете си деца. Принудена е да понася всекидневните побои, нанасяни от мъжа й. След поредното пребиване, Тереса решава, че това не може да продължава повече. Взима своите деца и бяга при чичо си Густаво във Вентделпла - малко градче, близо до Барселона. Първоначалното й намерение е да продаде къщата там и да се върне в Барселона, но впоследствие плановете й се променят.





В началото тя среща трудности и се сблъсква с множество конфликтни ситуации. Малко по малко тя се интегрира в живота на градчето, като се опитва да избяга от кризата в брака си. Тереса ще срещне нови емоции, нови приятели, нови врагове, както и нови любови. И ще трябва да разреши загадки от миналото.


Тя среща хора с различни проблеми, като всеки герой е представен от нейната гледна точка. Професията й позволява да влиза в къщите на хората. Понякога тя е само страничен наблюдател на живота на останалите, друг път открива, че случващото се дълбоко я вълнува. И когато най-малко очаква, се оказва активен участник в центъра на събитията.





Испанският сериал „Вятър от долината” съчетава комедийни и драматични ситуации, както и различните проблеми, пред които са изправени жителите на едно малко, но модерно и динамично градче. Освен Тереса има много герои, жители на Вентделпла. Малко по малко техните истории ще набират сила и зрителите ще преживяват техните съдби, болки и радости.


От 4 януари 2010 г. по bTV.

ИЗБРАНО