Агнешко

За филма

Оригинално заглавие: Cougar Town
Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Kevin Biegel, Bill Lawrence

В ролите: Courteney Cox, Christa Miller, Busy Philipps, Dan Byrd, Josh Hopkins, Ian Gomez


Историята на Джулс (Кортни Кокс), която отскоро е разведена майка на тийнейджър. Джулс е готова да изживее всички емоции на неангажирана жена, които е пропуснала в младостта си, когато е била отдадена на отглеждането на сина си. Сега обаче се оказва, че мъжете на нейна възраст се заглеждат по далеч по-млади от нея жени. И колкото и да не ѝ се иска да заприличва на всички жени на средна възраст, борещи се за вниманието (и не само) на младоците, на Джулс не ѝ остава голям избор, освен и тя да се огледа за нещо „агнешко”...

Забавен, провокативен и много реалистичен, сериалът „Агнешко” обръща внимание на реалните неща от живота, за които често избягваме да говорим.

Самата Кортни Кокс, която освен главна героиня е и съпродуцент на сериала, бе женена в продължение на повече от десетилетие за 8 години по-младия от нея актьор Дейвид Аркет, с когото имат дъщеря.

В сезон V:
В края на четвърти сезон Лори и Травис станаха двойка и Джулс се закле пред себе си да не застава на пътя им. Въпреки това обаче мисълта, че Лори излиза със сина ѝ, я измъчва ужасно.

Сега Боби и Анди ще направят голям удар, когато играта на печената банда „пени в кутия” стане глобален хит. Анди убеждава Ели да покаже своето алтер его „чаровната Ели” за радост на всички, особено на Джулс. А Грейсън най-после ще сбъдне мечтата си да участва в телевизионна реклама, но ролята далеч не е това, което е очаквал...

През този сезон се завръщат две от популярните гостуващи звезди. Робърт Гленденин се завръща в ролята на Том – любопитния съсед на Джулс, който има навика да се появява на кухненския прозорец в най-неочаквани моменти. Кен Дженкинс също се завръща в ролята на сприхавия баща на Джулс.

6 сезона (2009 - 2015 г.), 102 еп. х22 мин.

От 28 декември 2009 г. по Fox Life. От 25 май 2012 г. - сезон III. От 27 май 2014 г. - сезон V. От 16 февруари 2018 г. - сезон VI.
От 9 юли 2011 г. по TV7. От 29 април 2012 г. - повторение. От 19 юни 2014 г. - ново повторение (от сезон II).

ИЗБРАНО