Островът на обречените

За филма

Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Трилър

Режисьор: (сценарий) Ari Schlossberg

В ролите: Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy


"Harper's Island": Група приятели и роднини заминават за Харпърс Айлънд, за да отпразнуват заедно предстоящата сватба на Триш Уелингтън, дъщеря на заможен строителен предприемач, и Хенри Дън, неин приятел от детство. Изолираният остров, към който са се отправили, е бил сцената на сериен убиец, който преди 7 години е отнел по-особено жесток начин 6 човешки живота. Една от жертвите е Сара Милс, майката на Аби Милс и съпруга на шериф Чарли Милс.



Седем години по-късно Аби трябва да се изправи пред ужасяващите си мрачни спомени, след като е поканена от най-добрия си приятел Хенри. Всички вярват, че Джон Уейкфийлд, убиецът от Харпърс Айлънд, е мъртъв, но поредицата от мистериозни изчезвания събужда съмнения в някои от гостите. Във всеки епизод поне един от персонажите е убит, а мистерията започва да се разплита. Заплетените отношения, травмите от миналото и съмнението, че всеки може да бъде убиецът, държат всички останали на острова в напрежение. Героите стъпват на брега с идеята за любов и усмивки. Това, което не знаят обаче е, че пристигат, за да умрат…



Сериалът е заснет близо до Ванкувър, Канада. Интересен момент е, че на актьорите и актрисите не им се разкриват детайлите около смъртта на персонажите им до раздаването на сценариите за съответния епизод.


От 9 ноември 2009 г. по Pro.bg

ИЗБРАНО