Глупостите на Пен и Телър

За филма

Държава: САЩ
Година: 2003
Жанрове: Комедия

Режисьор: Star Price, Joshua E. Kessler

В ролите: Teller, Penn Jillette, Gene Hatcher, James Randi, Bruce Kimmel


"Penn & Teller: Bullshit!": комедийното шоу, уникално с непознатия досега маниер на водене на развлекателно токшоу. Сериозни проблеми от ежедневието и политическия живот на планетата са обърнати наопаки откъм смешната им гледна точка. С много сарказъм, солен език и железни аргументи Пен и Телър разбиват на пух и прах закостенелите шаблонни представи на обществото за всеизвестни факти и личности.


Сигурни ли сте, че реномиран колеж е мястото, където искате да изпратите своя наследник? Вярвате, че когато традиционната медицина не помага на помощ идва някаква висша сила? Склонни сте да примете, че политиците що годе се справят с борбата с наркотиците? Убедени сте, че няма връзка между използването на мобилни телефони и мозъчния тумор? Не се съмнявате, че минералната вода, която ви поднасят в реномиран ресторант, наистина е минерална, а не от чешмата?

Може и да се разделите с доста от своите категорични твърдения, ако гледате шоуто „Глупостите на Пен и Телър”, предизвикало фурор навсякъде, където е излъчвано – Австралия, Аржентина, Канада, Норвегия, Швеция, Обединеното кралство, Исландия... Саркастичен остър език (понякога нецензурен), железни контрааргументи, абсолютно нестандартна гледна точка и забележително чувство за хумор са запазената марка на забавния тандем. Сериозни теми, разисквани чрез смях, карат зрителя да се замисли за нещата от битието. В това число, секса, семейните ценности, задгробния живот, Иисус, рециклирането.


Основната цел на шоуто е да наложи критично мислене у зрителя, за да не възприема той всеки детайл от заливащия го информационен поток за „чиста монета”. Независимо дали става дума за политически, религиозни, социални, медицински или кулинарни заблуди, властващи в обществото. Авторите настояват, че истината за всяко нещо е някъде там, по средата. Дори когато става дума за убийството на Дж.Ф. Кенеди.


Шоуто е номинирано многократно в 5 категории за призовете на „Еми” и е спечелило наградата на Американската писателска гилдия. Седмият сезон на „Глупостите на Пен и Телър” започна на 25 юни 2009 г.


От 10 окстомври 2009 г. по bTV Comedy.

ИЗБРАНО