Отвъд разума

За филма

Жанрове: Документален


Документална програма, под шапката на която се излъчват филми за необичайни хора.

Невероятни истории за свръхтежки:

- жена, прекарала 8 години в плен на 280-килограмовото си тяло; трима от най-дебелите хора в света и какво се случва с тях и техните близки; 216-килограмова тинейджърка Бетани, чийто живот се променя с постъпването й в колеж и намирането на приятели; "Секс размер XXL" надниква в любовния живот на свръхгабаритните.


Деца:

World’s strongest boy, Най-силното момче в света

Ричард Сандрак е най-силното момче в света. Той е само на 11 години, но вече може да вдигне три пъти собственото си тегло. Той може да направи 50 набирания без дори да се изпоти и е участвал в редица състезания по бодибилдинг. Пълният достъп на филма до Ричард и неговото семейство ни разкриват историята на това 7-годишно момче от Украйна, което предизвиква сензация в света на бодибилдинга с невероятна си физика и сега се е устремило да покори Холивуд. Филмът проследява как Ричард е изградил невероятната си физика и как я поддържа чрез диета от сурови зеленчуци и специално формулирана от семейството му хранителна добавка, която Ричард продава чрез уебсайта си. Решимостта и дисциплината на Ричард са невероятни- той спи на твърд под, за да запази атлетичната си стойка и тренира до 4 часа всеки ден. Специално предоставеният семеен архив показва, че още на 5 години той е имал невероятно телосложение. Филмът разглежда контрастите между досегашният му животът на нормално растящо дете и светът на Холивуд и състезанията по бодибилдинг, към където се е устремил сега Ричард. Предпричемач, състезател по бодибилдинг, актьор и ученик- как едно момче на 11 години ще се справи с всичко това? В къщи, на уличище и на „работа”, ние ще ви разкрием невероятната история на най-силното момче в света.


Boy who lived before, Момчето, което е живяло и преди

Могат ли мъртвите да бъдат преродени? Д-р Джим Тъкър вярва, че отговора е да. Фокусът на неговите проучвания е невероятен феномен наблюдаван в началото на 60-те. Малки деца на възраст между 2 и 7 години споделят спомени от събития, за които не биха могли да имат никакъв личен опит и които след проведеното разследване се оказват реални събития, преживяни от от други хора, които сега са мъртви. Този невероятен филм се концентрира върху едно малко момче, Камерън, придружавано от семейството си и д-р Тъкър в своето „завръщане” на остров Бара на шотландското крайбрежие, където то твърди, че е живяло и преди, въпреки че нито Камерън, нито неговото семейство някога са посещавали този остров. Как ще реагира Камерън, когато се изправи срещу една реалност от минал живот?


World’s smartest boy, Най-умното момче в света

През 2001 година една момче на 7 години от далечно селце в Хималаите извършва операция върху местно момиче. Новината се разпрстранява бързо в цял свят и момчето е поканено за тестове в САЩ. Те разкриват, че той притежава най-високия коефициент на интелигентност регистриран за човек на неговата възраст. Акрит Джасвал сега е на 12 години и в неговото родно село вярват, че той е прероден. В последните две години той работи върху откриването на лекарство за рак, базирано върху теориите за оралната генна терапия, но ресурсите, с които разполага в селцето си в северна Индия са ограничени. Филмът се присъединява към Акрит в неговото пътуване до имперската лаборатория за изследване на рака в Лондон, където той за първи път ще може да приложи на практика невероятните си умствени възможности. Накрая Акрит ще бъде тестван отново, за да се види дали той все още има един от най-невероятните мозъци на 21 век.




21 year old baby, Бебе на 21 години

Това е невероятната история ала Питър Пан на едно реално момиче- Таня Доналдсън. Счита се, че тя е родена с генетичен дефект, толкова рядък, че според докторите не съшествува втори подобен случай в света. Заболяването на Таня я държи завинаги пленена в тялото и ума на едно бебе. На 21 години тя е още в пелени, пие от детска чашка и носи дрехите на 4-годишно дете. Този филм разказва сърцераздирателната история на една майка, опитваща се да намери отговори за съсотянието на нейното дете. Ще успеят ли водещите медицински експерти най-накрая да открият тайната на мистериозното състояние на Таня? И след 21 години на търсене, ще успее ли Керъл Доналдсън да намери някой друг, който има същия дефект като дъщеря й?



Foetus snatchers, Крадци на ембриони


Завладяващият документален филм разкрива едно ужасяващо и разрастващо се престъпление- кражба на неродени ембриони. Жени в напреднала бременност са убивани и техните неродени деца са изскубвани от утробите им. Кои са извършителите на тези немислими престъпления? Други жени, отчаещо желаещи деца. Този документален филм изследва 3 реални случая в САЩ, при които „утробните крадци” са откраднали ембрионите на невинни жени. Каква отчаяна нужда подтиква жените да прибегнат до тези пресъпления и какви хора са в състояние да ги изпълняват?

ИЗБРАНО