Сибил

За филма

Държава: САЩ
Година: 1995
Жанрове: Комедия

Режисьор: Andrew D. Weyman, David Trainer, Jonathan Weiss

В ролите: Сибил Шепърд, Кристин Барански, Алиша Уит, Диди Пфайфър


"Cybill": комедиен сериал в 87 епизода, разделени в 4 сезона (1995 - 1998 г.). Главната роля се изпълнява от Сибил Шепърд, която не крие, че много от шегите на екран са пряко вдъхновени от нейния истински живот. Поредицата е отличена с ЕМИ и 2 награди „Златен глобус”.



Сибил Шеридан е човек, който като цяло не би трябвало да бъде съжаляван. Тя е актриса, живее в хубава къща, има 2 деца и най-добра приятелка... но далеч не всичко в живота й е розово! Сибил наистина е актриса, но вече е преминала пика на кариерата си. Тя наистина има 2 деца, но и двете понякога й създават доста главоболия... а и на всичкото отгоре вървят в комплект с двама бивши съпрузи. И – да – Сибил наистина има най-добра приятелка и двете се разбират чудесно, само че нейната духовна половинка почти винаги е пияна и се забърква в най-налудничавите ситуации!

Най-големият проблем на Сибил е, че тя вече остарява за кариера в Холивуд. Нейните ангажименти се ограничават до малки роли, понякога дори без реплики, и участие в телевизионни реклами. Освен това Сибил не винаги успява да се „потопи” в обстановката и да изгради убедителен персонаж – нещо, за което колегите и режисьорите й често я критикуват. Един от тях дори се опитва да я мотивира с думите: „Докато играеш, мисли си за кариера в ресторантите за бързо хранене”!

Всъщност Сибил нито е толкова стара, нито изглежда зле, дори напротив. Тя редовно се радва на мъжко внимание и се държи като тийнейджърка-бунтарка. За съжаление по жестоките правила на Холивуд всяка жена над 35 вече е прекалено възрастна... Въпреки това Сибил не се отказва от мечтата си да пробие „отново” в Холивуд. Тя е твърдо убедена, че нито възрастта й, нито липсата на каквито и да било хирургически намеси по тялото й, могат да я спрат.

Извън снимачната площадка, Сибил прекарва голяма част от времето си с най-добрата си приятелка Мариан. Мариан и Сибил до голяма степен си приличат. Основната разлика е, че Мариан никога не се разделя с чашката и има склонността първо да действа и после да мисли. А понякога изобщо да не мисли... в резултат на което двете със Сибил редовно се оказват в най-различни абсурдни ситуации.

Сибил поддържа връзка и с двамата си бивши съпрузи. Противно на холивудските правила, тя не е в жесток конфликт с тях, дори напротив – те се срещат редовно и често са на ръба отново да се съберат... макар тя самата постоянно да повтаря, че не го иска. Самите й бивши също са доста колоритна „компания”. Те се срещат за първи път още във втория епизод и точно когато всеки си мисли, че се задава жестока конфронтация, двамата решават да седнат на по бира и спомени. Което пък вбесява Сибил и двамата го отнасят поравно...

Децата на Сибил са не по-малко забавни. По-младата й дъщеря е точно каквато е била и майка й на младини – непокорна и буйна. По-голямата й дъщеря пък нарушава дълга семейна традиция и забременява СЛЕД като се е омъжила. Тази новина едновременно радва и депресира майка й – от една страна, Сибил вижда как детето й пораства... но от друга самата Сибил съвсем скоро ще стане баба!

ИЗБРАНО