Красотата на природата

За филма

Държава: Япония
Година: 2008
Жанрове: Документален


Уникалните природни чудеса на Япония, епизоди по 15 мин.


Архипелагът Огасавара е разположен в средата на Тихия океан - рай, който не може да се намери никъде другаде по света. Разказ за недокоснатата от хората природа на Огасавара.



Морето Ариаке Море, затворено във вътрешността на японския остров Киушу. Морето Ариаке е създало най-големите тинести наноси н Япония и тук могат да се видят уникални форми на живот.



Сатояма: бреговете на езерото Бива - извор на сатояма. Една от най-типичните за Япония картини са терасовидните оризища. Районите, които хората са превърнали в обработваеми площи, заети с ориз, водни басейни и култивирани гори, в Япония се наричат сатояма. Сатояма е свят на естествено изобилие, в който могат да се развиват много живи същества.



Горите на храма Мейджи: гората, която се намира в централната част на Токио, се нарича гората на храма Мейджи. Тя е била засадена от хората веднага след посторяването на храма. Разположена на площ от 70 хектара, тя е една от най-красивите гори в Япония.



Нос Еримо се намира на остров Хокайдо. Разположен е точно под планиската верига Хидака, която представлява гръбнакът на северния японски остров Хокайдо. Безброй много рифове се подават от океана и се простират край бреговете на носа.

ИЗБРАНО