Честни измамници

За филма

Оригинално заглавие: Leverage
Държава: САЩ
Година: 2008
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Chris Downey, John Rogers

В ролите: Тимъти Хътън, Джина Белман, Крисчън Кейн, Алдис Ходж, Бет Рийсграф


Един екип прави всичко по силите си, за да успее по най-прецизния възможен начин да накаже онези, които използват силата и богатството си с цел да мамят обикновените хора.

Носителят на "Оскар" Тимъти Хътън играе Нейтън Форд – бивш застрахователен следовател, твърдо решен да унищожи корумпираните големци, чиято немарливост е довела до смъртта на сина му.
В негова помощ работи супер екип от специалисти, съставен от талантливата Софи (Джина Белман) – надарена актриса, която използва актьорските си способности, за да притиска в ъгъла своите цели; Елиът Спенсър (Крисчън Кейн) – "специалист по избавянето" с бойната способност да чупи кокали; Алек Хардисън (Алдис Ходж) – майстор на джаджите и модерните технологии, който държи екипа винаги информиран и във връзка; и Паркър (Бет Рийсграф) – крехка и много изкусна крадла, на която никоя сграда не може да се опъне, а промъкването в тесните пространства е неин специалитет.

Заедно екипът събира на едно място енергия, бърза мисъл и редки интелекти, които се грижат да доставят справедливост за най-беззащитните в обществото.

5 сезона (2008 - 2012 г.), 77 епизода по 41-47 мин.
Фейсбук: facebook.com/WeProvideLeverage/

От 29 юли 2009 г. по Нова телевизия. От 28 юли 2010 г. - сезон II. От 15 март 2012 г. - повторение (сезон II).
От 6 август 2011 г. по Diema.
От 6 юни 2014 г. по Fox Crime. От 23 юни 2015 г. - сезон II (от 16 февруари 2018 г. - повторение).

ИЗБРАНО