Стартира нов канал на БНТ - ”БНТ2”

7 октомври 2011 | 12:23 Дачев
БНТ2  идва с посланието „Виж България
Броени дни остават до старта на новата ефирна програма на Българска национална телевизия. 13 години след спирането на Ефир 2, зрителите ще гледат новия канал - "БНТ2". Програмата обединява продукциите и на четирите регионални телевизионни центъра в единна национална  мрежа.

БНТ Пирин ще отразява събитията в Благоевград и региона, БНТ Море – във Варна и по Черноморието, БНТ Север за Русе и съседните области и БНТ Пловдив.
В рамките на БНТ2 стартира и регионалната програма БНТ София, като в самото начало столичани ще имат свои новини в 19.30 ч., а  на следващите етапи и свои документални, дискусионни и  публицистични предавания. Лице на новините в София ще е знаковата водеща на БНТ Боряна Димитрова.

През случващото се във всекидневието на обикновения човек БНТ 2 ще показва живота в големите и в малките населени места. Мрежовият принцип на разпространение (ефирно и по кабел) ще позволи на зрителите от цяла  България да намерят в новата програма своите предавания, новини, филми, спорт.

„Подобно на други европейски регионални мрежи, в часовете за централните новини и за публицистика, всеки център ще излъчва собствено регионално ориентирано  издание, т.е. националната тв мрежа ще се „разпада” на 5 отделни, като в Пловдив ще се  гледат новини и актуални теми от района, в София – от София и т.н.  В останалото време програмата  е единна и се състои от  рубрики и предавания, създавани в петте центъра”- обясни директорът на канала Екатерина Генова.
Много спорт, разнообразна филмова продукция, сериали и забавно - развлекателни предавания – на това се опира програмната схема на новия канал. Първоначално програмата на БНТ2 ще започва на обяд и ще е 12-часова.  Постепенно тя  ще премине към 24-часово излъчване, като обогати програмата си с авторски продукции и развлекателни формати, съобщават от БНТ.

(вж. лого на новия канал)



ИЗБРАНО