Футболен уикенд с холандски и испански мачове

30 септември 2011 | 09:35 Дачев
Грьонинген – Аякс, Твенте – Екселсиор и НЕК и ПСВ Айндховен на 2-ри октомври по Film+ и по TV+
В първата неделя на октомври, TV+ и Film+ ще допълнят футболната програма  със срещи от холандската Ередивизи.

От 15:30 часа, по Film+ започва срещата между отборите на Гронинген и Аякс. Отборът на Пиетер Хуистра, който е на 8-ма позиция във временното класиране, отбеляза 3 загуби, 3 победи и 1 равенство от началото на сезона. Традиционно доминиращия в първенството Аякс няма нито една загуба от първите седем мача. В неделя е шанса на Гронинген да запише важна точка срещу отбора от Амстердам.
Също в 15:30 часа, но по TV+, ще се излъчи двубоят Твенте – Екселсиор. Българският национал Николай Михайлов и неговият тим Твенте миналата седмица завършиха 1:1 срещу шампиона Аякс на „Амстердам Арина”. Отборът на Екселсиор изпадна до последната 18-та позиция в първенството след шест загуби в седем мача. Поне на пръв поглед  предимството е за Твенте, който вече разполага с актив от 16 точки.

Последният мач за този уикенд е срещата между НЕК и ПСВ Айндховен от 17:30 часа по Film+ и Film+ HD. В пословичен мач, в седмия кръг на Ередивизи миналата седмица, ПСВ закова Рода със  7:1. Отборът на НЕК е на 14-та позиция във временното класиране със седем точки в актива си и не особено големи шансове срещу по-силния отбор на българския национал Станислав Манолев.

Седмият кръг от испанската Ла Лига се играе на 1-2 октомври
В събота и неделя предстои седмият кръг от испанската Примера Дивисион. Традиционно срещите ще се излъчват по TV+ и Film+, като зрителите ще имат възможност да проследят някои от мачовете и по Film+ HD.
В неделната програма предстоят интересни двубои като Реал Сосиедад срещу Атлетик Билбао, Атлетико Мадрид и Севиля и Еспаньол срещу Реал Мадрид.

01.10, събота
19:00 Осасуна – Майорка, Film+
19:00 Виляреал – Сарагоса,  TV+(Film+ HD)
21:00 Валенсия – Гренада, TV+ (Film+ HD)
23:00 Малага – Хетафе, TV+ (Film+ HD)   

02.10, неделя
13:00 Реал Сосиедад – Атлетик Билбао, TV+( Film+ HD)
19:20 Атлетико М – Севиля, TV+( Film+ HD)
21:00 Спортинг Хихон – Барселона, TV+( Film+ HD)
23:00 Еспаньол – Реал М, TV+( Film+ HD)




ИЗБРАНО