4 пъти повече зрители на ”Гласът на България” спрямо ”X Factor”

13 септември 2011 | 13:08 Дачев
Наргиз  Саидова и Кристина Аврамова отпаднаха в третия концерт на живо на „Гласът на България” по bTV
Наргиз Саидова и Кристина Аврамова напуснаха шоуто, но заедно с конкурентите си в елиминациите Невена Пейкова и Севинч Ибрахим, поставиха треньорите си пред много сложен и емоционален избор.
 
Въпреки че Мариана Попова заяви, че броят на поп-фолк изпълненията са били в повече за нейния вкус, общото изпълнение на любимката на феновете Преслава и Наско от Б.Т.Р. взривиха публиката в зала 2 на НДК. Специалните гости на третия концерт коментираха изпълненията на талантите през цялото време и в края на шоуто посочиха своите фаворити. Въпреки първоначалните си симпатии към Мелинда, Преслава оцени високо певческите и артистични умения и на Елица от отбора на Миро.
Със своя положителен вот зрителите на bTV спасиха Антоанета Линкова – Роксана (40,6%) и Александър Байчев (21,5%) от отбора на Ивана и Тодор Гаджалов (50,8%) и Елица Наумова (21,2%) от отбора на Миро. Заедно с фаворитите на публиката, напред в „Гласът на България” продължават Гергана Коева и Мелинда Христова, след като получиха подкрепата на  своите треньори.             
Повече за емоциите на двамата отпаднали участници и какво споделиха изпълнителите във втория концерт на живо веднага след слизането си от сцената, можете да видите в риалити епизода в четвъртък от 21:00 ч.
 
■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■
 
Междувременно от bTV оповестиха сравнение между гледаемостта вчера на тяхното вокално състезание, което е на етап концерти на живо, с втория епизод на конкурентното "X Factor" по телевизия NOVA, което излъчва записи от кастингите. В часовия слот 20:00 - 21:00 ч. на 12 септември, зрителите на bTV са били 1 160 000, докато на NOVA с 3.6 пъти по-малко (320 000). По БНТ1 по това време е централната новинарска емисия "По света и у нас", която пък е събрала едва 265 000 зрители. Данните са на агенция GARB за цялата аудитория над 4-годишна възраст.
Кастингите са начален етап на "X Factor", а до последния - с концерти на живо след около три седмици - зрителите предстои да видят риалити епизоди от тренировъчните лагери и от школите на съдиите.

Вчера от NOVA започнаха излъчване на късните си новини в 22 ч., което даде възможност от bTV да направят съпоставка и в този часови слот. Първоначалните данни показват разлика от над 6 пъти, като "Новините" на NOVA (до неделя под марката "Календар") са привлекли на старта си 224 000 зрители, а "bTV Новините" - 1 421 000.


ИЗБРАНО