”Фрактура” на 13 години в ефир

20 юни 2011 | 14:51 Дачев
"Фрактура", най-старото предаване за рок и метъл музика, навършва 13 години в тв ефира. По този повод неговия автор и продуцент Васко Катинчаров ще отбележи годишнината с едно специално издание на шоуто.
 
Точно в полунощ на 26 срещу 27 юни (неделя), в ефира на телевизия “Диема” започва “13 години “Фрактура”. В продължение на два часа ще видим най-доброто от шоуто за тези години. Акцентът ще бъде сложен върху кратки забавни откъси от интервюта с Metallica, Soulfly, Tarja Turunen, Scorpions, Cradle Оf Filth, Whitesnake, Amorphis, Kreator, Sodom, Hypocrisy, Helloween, Biohazard, Deicide, Apocalyptica, W.A.S.P.
“13 години са сериозно постижение за телевизионно предaване и искрено се радвам, че толкова дълго време “Фрактура” продължава да съществува. Благодарен съм на зрителите, на колегите, с които съм работил през годините, и на всички останали, които под някаква форма са подкрепяли мен и предаването ми“, коментира Васко Катинчаров.

“Фрактура” винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости, интервюта с известни музиканти и концертни изпълнения. Всичко, свързано със световната и българската рок сцена е вече 13 години в телевизионния ефир, всяка неделя, от 24:00 ч. и пълно повторение всеки петък от 00:30 ч.
Началото на предаването е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 г. Дълги години то се излъчва по телевизия “ММ”, но след нейното закриване, от 16 май 2010 г. се мести в “Диема”. Това е и най-старото специализирано рок предаване в ефира. За целият този период от 676 предавания, зрителите са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната.




ИЗБРАНО