„Пълна лудница” в бТВ от 10 октомври: ”Сакъз”

29 септември 2009 | 22:38 Дачев
Шоуто създаде първата българска пародия на турски сериал
   
Хитовото шоу „Пълна лудница” стартира седмица по-късно от първоначално обявената дата. Епизод №1 ще видим на 10-ти октомври вече в ефира на bTV и то в прайм тайм – 21:00 часа.
Перлата в короната на новата Пълна лудница се нарича ..... „Сакъз”. Първият български „турски” сериал с главни герои любимците на народа Димитър Рачков, Мария Игнатова, Зуека, Вальо Танев,  Румен Угрински, Албена Михова, Силвестър Силвестров и много други прекрасни комедийни актьори. Всички те проговарят на ...турски за  нуждите на филмовата продукция! Сценарият е дело на Влади Априлов и Добромир Байчев, а снимките стартираха още  в средата на лятото. Първият епизод на „Сакъз” е „черешката на тортата” в  брой първи на  „Пълна лудница”. Ето и за какво иде реч в уникалния сериал:
   
„Сакъз”  /„дъвка” в превод на български/
В турския телевизионен блокбъстър „Сакъз” се преплитат съдбите на двете най-мощни фамилии в Стамбул. Това са семействата на Зуй паша /Васил Василев - Зуека/ и Угрин ефенди /Румен Угрински/. Двамата са най-големите производители на сакъз в целия свят. Зуй притежава холдинга „Зуй сакъз индъстри”, а Угрин - концерна „Угрин сакъз инвестмънт”.

Зуй Паша има двама сина. Това са Рачкур /Димитър Рачков/ и Силвесонур /Силвестър Силвестъров/ . Рачкур е син от първата жена на Зуй – Сапунджия /Мария Сапунджиева/. Силвесонур пък е от втората му жена Албенджи /Албена Михова/. Двете са сестри! Сапунджия загива в катастрофа, при която шофира Албенджи, но тялото й не е намерено... Следствието доказва, че коланът й е прерязан с ножичка за нокти, която намират в чантата на Албенджи. Но по-лошата сестра подкупва свидетелите да кажат, че не обича да си прави маникюр... Албенджи е истински дявол и има любовник, който се казва Китодароглу /Китодар Тодоров/ ...Той редовно я посещава в богатата къща на Зуй Паша, преоблечен като жена под името Китидже.

Угрин има една прелестна дъщеря и това е Мари Ханъм /Мария Игнатова/. Тя е бивша балерина, която чупи крак на едно състезание по мятане на гюле. Угрин  решава да я прати на фирмено разузнаване в къщата на Зуй и тя постъпва на работа като глуха слугиня. После обаче се влюбва в Рачкур. Той също се влюбва в нея. Но и Силвесонур я харесва, а той е доста лош.  Мари Ханъм също има брат. Това е най-популярният певец в Турция Шмъркан /Димитър Рачков отново!/. Шмъркан прави шеметна кариера като краде хитове на българския си колега Веселин Маринов!!!

От тук нататък съдбите на двете фамилии се преплитат по невъобразим начин... чак до шеметния и непредсказуем финал...

Шоуто на „Глобал вижън” се излъчва всяка събота от 21:00 часа по bTV.


ИЗБРАНО