БНТ снима минисериала ”Порталът”

12 ноември 2020 | 17:38 Дачев
Млади таланти и известни актьори пътуват във времето в приключенски сюжет
 
От няколко седмици текат снимките на българския сериал "Порталът" - приключенска драма с елементи на романтика, комедия и интригуваща кримка.
Сериалът е в разгара на снимачния процес. Тези дни ключови сцени са били заснети в Софийския университет и клуб „Яйцето“, където се развива част от действието, съобщават от БНТ.
 
Сюжет:
Един съвременен мъж преминава през портал на времето в 70-те години, където ще трябва да разследва убийство, което все още не се е случило. Ситуиран в средите на творческата бохема, сериалът има специален акцент върху музиката от златните години на българската естрада.
 
Генералният директор Емил Кошлуков в компанията на Ивайло Огнянов, директор „Програмно съдържание“ и главния продуцент на СТФ "Екран" Миладин Гергов, се срещна на терен с част от актьорите и екипа на новия филмов проект.
 
„Ние сме малко амбициозни и подхождаме към лимитирания сериал, какъвто е жанра на това, което правим с крачките на голямото кино. Няма никакви компромиси в начина, по който работим. Т.е. правим сериал като един 6-часов игрален филм“, споделя Матей Константинов - сценарист и продуцент на продукцията и допълва, че „най-трудно е правенето на кино по време на ковид пандемия“.
 
Над 180 души е екипът, близо 60 се събират на терен, като стриктно се следят мерките за сигурност, правят тестове и отделни графици. Преди дни снимат голямата Татяна Лолова - като буржоазна дама дисидент, разкриват от екипа на снимачната площадка. Актьорският ансамбъл е съставен от популярни актьори и нови лица, които тепърва ще спечелят зрителите. В главните роли са Велислав Павлов, Александър Кънев, Стефания Кочева, Джулия Бочева. В други основни роли ще видим Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Мария Стефанова, Радена Вълканова, Мария Илиева. Специално участие имат актьорите Борис Луканов и Христо Мутафчиев.
 
„Сериалът ще получи подобаващо място в програмата в неделя вечерта, където излъчваме български филми. Снимките вървят по план. Март месец, когато очакваме да бъде завършен, ще дадем най-доброто програмиране, за го гледаме през пролетта на 2021 година. Той ще бъде в Дома на българското кино - именно БНТ“, казва уверено Ивайло Огнянов, директор „Програмно съдържание“ на обществената медия.
 
* * * * * * *
 
Изпълнителен продуцент на „Порталът“ е Мирамар филм – продуцентската компания, създала „Дзифт“, “Love.net” и „Вездесъщият“. Сценарият е на Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Нели Димитрова, а режисьор на всички шест серии е Илиян Джевелеков. Оператор е Мартин Балкански. Както във всички продукции на Мирамар филм, художник е Георги Димитров, в чиито ръце е пресъздаването на софийски екстериори и интериори от 70-те години.


ИЗБРАНО