Ангел Заберски-син в ”Нощни птици” преди „Симфони джаз“

13 декември 2018 | 15:18 Дачев
Големият ни композитор и пианист Ангел Заберски-син избра вечерното токшоу на БНТ „Нощни птици“, за да направи генерална репетиция за едно от най-чаканите събития от меломаните у нас - концерта под наслов „Симфони джаз“. 
 
Музикалният проект дава среща на класиката, джаза и фолклора и събира на една сцена повече от 50 музиканти, едни от най-добрите им интерпретатори у нас.
 
Истински джем-сешън в студиото на предаването ще завихри Заберски заедно със Стоян Янкулов-Стунджи на барабаните, басиста Борис Таслев и младия кавалджия Живко Василев. Вдъхновение на изпълненията в студиото на „Нощни птици“ ще добави и приятната компания на близки приятели. В студиото ще гостува прочутият композитор Георги (Джо) Арнаудов, който си припомня славните години, когато е преподавал в музикалното училище „Проф. Любомир Пипков“, а учениците му са били изявени таланти. И тогава и днес, като преподавател в Нов български университет, той продължава да отстоява творческата свобода на своите възпитаници.
 
За преоценката на съкровищата от българския фолклор водещата Искра Ангелова ще разговаря с артистичния мениджър Даниела Ханджиева и с приятелите на Ачо Заберски - джазмените Митко Карамфилов и Марина Господинова. Гостите край рояла на „Нощни птици“ ще си спомнят за славните времена на джаз-клубовете в София и ще разкрият как едно единствено пиано може да започне да звучи като биг бенд. 
 
„Нощни птици“ е в утрешния петък, 14 декември 2018 от 22:00 ч. по БНТ1.


ИЗБРАНО