Лили Димкова гост в ”Търси се”

13 декември 2018 | 13:06 Дачев
Дъщерята на лечителя Петър Димков гостува на Меги и Нели в една от малкото й медийни изяви на 16 декември от 11:00 ч. по bTV
 
Светлина, любов и мъдрост ще има тази неделя в студиото. Лили Димкова е родена в семейството на лечителя Петър Димков, чиито постулати спазва и до днес. Знанието й, вярата й, топлината на гласа й, ненатрапчивата мъдрост ще пренесат зрителите на друго духовно ниво. 
 
Според мнозина, картините й излъчват лечебна светлина и дават мъдрост, пренасяна през вековете. Тя е на 86 години, чете без очила , няма бръчки по лицето си, а в живота си е пила само един антибиотик. 
По думите й тази младост се дължи на чистотата на душата – няма лоши мисли в себе си и веднага прощава. Лили Димкова казва още: „Вярвам безусловно в хората“. Разчита на първоначалния усет, но въпреки това споделя, че два пъти се е разочаровала от предателства. Големият проблем на днешното време е, че хората не са добронамерени един към друг, има много алчност и злоба, казва Лили Димкова. 
 
Приятелите й Галя Герасимова и Андрей Грива казват за нея: „ Тя е светещ човек, защото се е доближила до божественото, водещото за нея е чистотата“.  Разговорът с нея е празник, допълват те. 
Диригентът Йордан Камджалов не крие, че запознанството с нея е било негова мечта. Веднага когато се запознават, се усещат. По думите му тя разбира музиката повече от някои музиканти, с които той е работил. Възхищава се от качеството й да продължава да работи върху себе си. 
 
Най-емоционалната среща в „Търси се“ е със сина й Петър Димков, кръстен на баща й. Той е офталмолог, но продължава делото на дядо си – известния природен лечител. Тя е по-скоро мой приятел, винаги обсъждаме заедно нещата, които предстои да направя, казва Петър. Категоричен е, че майка му е човекът, стъпил на най-високо духовно равнище в България. Хубавите ни отношения са и заради това, че от малък му има доверие, казва Лили Димкова.  
 
В ефира на bTV тя разкрива рецептата си за дълголетие и казва молитвата си, преди да започне да рисува.


ИЗБРАНО