Петър Бакърджиев спечели приза „Братя Ексерови“

30 ноември 2018 | 18:50 Дачев
Петър Бакърджиев е тазгодишният носител на най-престижната наградата за спортна журналистика - „Братя Ексерови”. Репортерът и водещ на спортните емисии на bTV получи статуетката „Златна секира” на церемония в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски” в София.
 
Журналистът посвети наградата си на дългогодишния декан на Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ проф. д-р Веселин Димитров (1938 - 2009).
 
"За мен тази награда е приемственост. В тази професия приемствеността е важна. Първото влизане е силно, но смисълът идва впоследствие. Учил съм се от всички хора, които са били нейни носители от 2002 г. насам. За да вървим сега и да се случват някакви неща, някой нещо е правил преди това. Много е важно някой да ти даде смислена и важна основа. Тази награда е за всички, които работят в тази професия и за хората, които са създавали нещо, за да могат нещата да се случват", бяха първите думи на отличения Бакърджиев след церемонията.
 
Петър Бакърджиев прие приза на официалната церемония от миналогодишния лауреат – Делян Кючуков от вестник „Сега”. 
 
* * * * * * *
 
Наградата се връчва за 16-а поредна година за принос в развитието на българската спортна журналистика, за значителни творчески постижения и за запазването на българския език. Тя е кръстена на признатите за две от най-големите и достойни имена в спортната журналистика през XX век у нас Митьо (1933-1981) и Никола (1942-1999) Ексерови. 
 
Петър Бакърджиев е едно от най-знаковите лица на bTV. Става част от редакционния екип още от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразявал е световни и европейски първенства по волейбол и баскетбол. 
 
Спортният журналист е печелил редица отличия в своята кариера, а по повод 10-годишния юбилей на bTV Новините е избран за „Спортен журналисти на bTV на десетилетието“.


ИЗБРАНО