”Фермата” направи картинг шоу

18 ноември 2018 | 10:45 Дачев
Фенове, журналисти, популярни личности, бивши и настоящи фермери се включиха в картинг турнира „Фермата – битка на скорост“ вчера сутринта - в събота, 17 ноември, в „София Картинг Ринг“ в Ринг мола. Специалното фермерско състезание противопостави 9 отбора от по трима души, които излязоха на пистата, следвайки професионалните съвети на мотосемейството Ангел и Ивайло Караньотови.
 
На първо място с най-много обиколки за най-кратко време се класира отборът на фермерите от предишния четвърти сезон - Гергана Илиева, Калоян Златилов и водещия Иван Христов.
Плътно след тях, на второ място застана отборът на „Горан и фермерите“, познати от шпионското онлайн риалити по bTV – Димитър Господинов, Горан Иванов и Алек Манолов, които в знак на уважение преотстъпиха медалите и наградите си на отбора на феновете на предаването – Мартин Русев, Аспарух Манчев и Кирил Кирилов. 
На почетното 3-то място се класираха „Талантливите“ в състав Ивайло Караньотов, Йоана Георгиева и Александър Масларов, участници във „Фермата: Съединение“. 
 
Сред състезателите бяха и волейболният шампион Владо Николов, Гери Дончева, победителят в сезон 3 Яни Андреев, всички отпаднали участници от настоящия сезон и приятели.
 
* * * * * * *
 
Месец преди финала на 16 декември и в момент, в който състезанието за 100 000 лева е в разгара си, „Фермата – Битка на скорост” събра вече отпадналите фермери, за да ги противопостави на една по-различна арена за дуели, тази на високоскоростната писта. 
 
Идеята за надпреварата с картинги се заражда около Ивайло Караньотов, който напусна шоуто заради ангажименти, свързани с мото сезона и призна, че участието му в риалити предаването е най-големият подарък, който някой е правил за него. 
Специален гост и ментор на състезателите бе синът на 60-годишния бивш лекоатлет – Ангел Караньотов. Той е единственият състезател у нас, постигнал шампионски титли в три различни мото дисциплини. 
 
„Първото място на отбора победител е напълно заслужено. Гергана кара без нито една грешка, Иван беше най-бързият индивидуален играч - той направи най-добрата обиколка. Калоян направи смяната в най-подходящия момент, когато нямаше никакъв трафик в бокса и това спечели на отбора много време”, коментира менторът на участниците Ангел Караньотов след награждаването. 
 


ИЗБРАНО