Патриотично видео на Ива Давидова по Фен Фолк ТВ

15 ноември 2018 | 12:10 Дачев
Облечена в генералска униформа е певицата Ива Давидова в новия си видеоклип, който направи екранна премиера днес по Фен Фолк ТВ. 
Песента е патриотичната „Боят настана“ по текст на Иван Вазов.
 
В този проект на талантливата изпълнителка участие взимат музикантите от емблематичната Берковска Духова Музика, които партнират в аранжимента, дело на Калоян Бакалов. Видеоклипът е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на късноантичната римска крепост Цари Мали град. Клуб „Чакър войвода“ от Самоков прави историческа възстановка на живи картини от Априлското въстание. Пресъздавайки акценти от борбата за освобождение на българите, в клипа се гърми с автентична реплика на Черешовото топче, както и с автентично въоръжение от времето на Априлското въстание. Всички участници са облечени в автентични униформи.
 
Самата Ива Давидова влиза в ролята на генерал със сабя и пистолет кремъклия в ръка, който предвожда българското въоръжение. Интересна подробност е, че годеникът на певицата влиза в ролята на турчин, когото тя застрелва по време на битката.
 
„Създадохме нещо ново и невиждано досега за българския музикален пазар. Тази продукция е за истински българи и патриоти, защото патриотизмът не е вълна, а убеждение, той трябва да тече във вените! Доказвам го с 15-годишната си история на професионалната сцена, през която не предадох българския фолклор, традициите и обичаите. Обичам България!“, сподели Ива Давидова.

* * * * * * *

Автор на оригиналната музика на войнишкия марш "Песен на панагюрските въстаници" е композиторът Петър Бояджиев (1883 - 1961).



ИЗБРАНО