”Честно казано с Люба Кулезич” отново на екран - по Евроком

13 ноември 2018 | 14:31 Дачев
Като гост на предаването "ЕвроДикоф" в петък вечер, 9 ноември, известната журналистка и тв водещ Люба Кулезич спомена, че със собствениците на "Евроком" - Росен Илчев, Петьо Стайков и Злати Златков - се познават отдавна, те отдавна й правят и предложения да дойде в тяхната телевизия и винаги са й подавали ръка.
"Сега се наложи да поема тази ръка", заяви тя - "С едната ръка държа тях, а с другата - Сашо Диков, държим си ръцете. Правим комбинация, която може да доведе до интересни сделки на телевизионния пазар".
 
"Имаме сериозно желание да стартираме на 14 ноември, сряда, от 20 до 22 ч. предаването "Честно казано с Люба Кулезич". Това е предаването, което се излъчваше в затворената, мисля, вече или недотам затворена телевизия BiT. Ние продължаваме линията на "Честно казано", а Росен Илчев ми подсказа фраза на моя любим Марк Твен, която правим мото на предаването - "Истината трябва да се подава като палто, а не да се хвърля като мокър парцал". Това е истината, която се подава, за да те сгрее, а не да те зашлеви, както много обичаме напоследък да се зашлевяваме и след това обявяваме, че това са фалшиви новини или нещо такова."
 
Предаването ще се излъчва на живо и ще се повтаря два пъти седмично, единия път вероятно в неделя. Част от авторекламата му заема част от фразата на Сашо Диков при представянето на програмната му схема в BiT - "няма такава телевизия", след което се оказва, че наистина вече я няма. В авторекламата се казва "Няма такова предаване!".

По същото време досега вървяха предаванията на Жорж Ганчев "При Жорж - музика, изкуство, култура" и "Пътуващо читалище" с Ивайло Шопски. Засега няма информация за тяхната съдба.

* * * * * * *
 
"Опитвам се да се мотивирам с някакъв смисъл, че има възможност и значение да поднасяш истината - така, както ти я виждаш - грижовно, като палто в жестока зима", казва Кулезич. - "Може би това е самозаблуда, може би е мираж, защото начинът, по който в момента вегетира държавата ни, много често изключва пложителната топла енергия на загрижените хора - ние се мразим, ние сме все по-разделени; някой от така наречената политическа каста е сериозно загрижен да се ненавиждаме един друг. Защото разделени, скарани хора по всякакви теми се управляват чудесно. Правят се невероятни тафове всеки ден, скандали - всеки ден, тежки прегрешения спрямо здравия социален смисъл - всеки ден, срещу политическия смисъл - всеки ден. Едни скарани хора не могат да се обединят и да се преборят за оздравяване, за съживяване на държавата, а тя е в агония каквото и да докладват тези, които се въртят по върхушките."
 
Първото издание ще започне с изреждане на куриозни случаи на оставки в различни държави.


ИЗБРАНО