„Потъващи градове“ на Discovery Channel в четвъртък

13 ноември 2018 | 13:01 Дачев
Учени и инженери се борят да спасят от водните бедствия един от най-посещаваните градове в света
 
Водата е една от най-големите заплахи за големите градове по света. Лондон постепенно потъва и е в постоянна опасност вследствие на глобалното затопляне. Discovery Channel ни запознава от близо с непрестанното търсене на решения за спасяването на града в епизода „Потъващи градове: Лондон, Обединеното кралство“ на 15 ноември 2018 в 22:00 ч. 
 
Видео (30 сек., дублаж на български език).
 
Поредицата „Потъващи градове“ ("Sinking Cities") проследява работата на инженери и учени, които изграждат защитни механизми, за да спасят четири от най-великите градове в света - Лондон, Ню Йорк, Маями и Венеция. Потъва и Токио...
 
Колосалните конструкции използват супер модерни инженерни решения, за да подсигурят жизненоважната инфраструктура срещу вилнеещите мега урагани. Градовете са оставени на милостта на супер ураганите, които могат да причинят невероятни щети и да поставят в опасност много човешки живот. 
 
Всеки епизод разказва историята на големите градове и показва какви действия са предприети, за да се подготвят за бъдещето. Амбициозни инженери, учени и очевидци изучават последиците от предишни бури и симулират бъдещи катастрофални събития, за да разберат кои са най-добрите начини да се защитят тези най-големи и исторически поселения.


ИЗБРАНО