”Ве4ната Сали” от тази вечер по HBO

12 ноември 2018 | 17:24 Дачев
Джулия Дейвис, едно от най-известните комедийни британски лица, е в центъра на колаборацията между HBO и SKY - сериалът „Ве4ната Сали“ ("Sally4Ever") е с премиера днес от 23:00 часа по HBO
Вижте трейлъра.
 
Макар не много позната у нас, Дейвис влиза в полезрението на HBO с „Къмпинг“ и е съсценарист с Лена Дънам и Джени Конър на американската му версия с Дженифър Гарднър, която в момента тече по HBO у нас.
 
Носеща типичния хаплив заряд на британския хумор, историята за нестандартна любовна афера между две жени, която бързо излиза извън контрол, е едно безстрашно изследване на любовта, секса и вманиачаването в половинкатa ни. Взривоопасна комбинация, излизаща изпод „ужасяващия“ ум на Джулия Дейвис, която освен че облича с лекота образа на щурата Ема, е продуцент, сценарист и режисьор на 7-те епизода от по 30 минути.
 
Комедийният сериал проследява живота на Сали (Катрин Шепърд), маркетинг специалист в очакване на повишение. В продължение на 10 години тя живее удобен и спокоен живот в предградията с меко казано невзрачния си приятел Дейвид (Алекс Маккуин). Вечерта, в която той й предлага брак, Сали изпада в размисли за живота, които я подтикват към непривична спонтанност. Тя започва дива връзка със съблазнителната Ема (Джулия Дейвис), която е всичко, което Дейвид не е – харизматична и спонтанна арт личност. Преди Сали да се усети, Ема вече се е пренесла при нея, пренаредила е мебелите, както и живота й. Но дали наистина това е нещото, което Сали иска, или е направила грешка?
 
Джулия Дейвис и HBO забъркват романтична комедия за манипулациите и паразитните взаимоотношения, в които хората попадат, дори когато виждат как положението се влошава още повече от действията им. Това е концепция, която всеки, запознат с работата на Дейвис, ще схване почти веднага – влечението й да взима най-лошите аспекти от всеки човек  и да ги завърта до комична крайност.
 
Бедствието ще се разгърне пред очите ви с много хумор, но и с много болезнени истини.


ИЗБРАНО