”Викингите” сезон 3 от другата седмица

12 ноември 2018 | 10:47 Дачев
От 21 ноември 2018 г. (кряда) БНТ1 започва излъчването на трети сезон (2015 г.) на култовия ирландско-канадски сериал „Викингите“ - първите му 10 епизода.
Той ще замести украинската кримка „Брат за брата“ в късния часови пояс в дните от понеделник до сряда.

 В първите си два сезона историческата драма, чието действие започва да се развива в края на VIII век, проследи пътя на легендарния скандинавски герой Рагнар Лодброк от обикновен фермер до обявяването му за крал. В третия сезон набезите на Рагнар и воините му в земите на Британия продължават, но вече и Франкия влиза в полезрението им. 
 
В същото време жената-воин Лагерта може и да е бивша в сърцето на Рагнар, но е наравно с него в битките. Влиянието на християнския монах Етелстан върху езичника Рагнар продължава да е все така силно, а това предизвиква яростта на Флоки (най-доверения човек на Рагнар).
 
Освен зрелищните битки и силните страсти, и в трети сезон на „Викингите“ ще видим удивителни кадри от Ирландия, където почти изцяло е заснет сериалът. Създаден за тв канала History от „MGM“, суперпродукцията е дело на английския сценарист и продуцент Майкъл Хърст, който стои и зад други хитови поредици („Династията на Тюдорите“, „Камелот“), киноленти ("Елизабет: Златният век", "Елизабет") и телевизионни филми.

„Викингите“ има над 10 номинации за наградата „Еми“ и редица други награди и номинации и вече е продължен за шести сезон.


ИЗБРАНО