НБГ ще излъчва английска Висша лига и следващите три сезона

9 ноември 2018 | 11:57 Дачев
От новия сезон броят на мачовете от първенството, излъчвани на живо в каналите от пакета Diema Xtra и платформата PLAY DIEMA XTRA, ще се увеличи
 
Нова Броудкастинг Груп (НБГ) спечели изключителните права за излъчване на футболни срещи от английската Висшата лига ("the Premier League") за следващите 3 сезона от 2019/20 до 2021/22. Мачовете от престижното състезание ще бъдат излъчвани в спортния пакет DIEMA XTRA, който включва каналите Diema Sport и Diema Sport 2. Двубоите ще бъдат достъпни и за потребителите на абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA.
 
От новия сезон броят на мачовете от първенството, излъчвани на живо в каналите от пакета, ще се увеличи. Традиционно зрителите ще могат да гледат двубоите в петък, събота, неделя и понеделник. Освен футболните срещи, в Diema Sport и Diema Sport 2 ще бъдат излъчвани специализирани предавания, анализи, коментари, актуални новини и рубрики, посветени на надпреварата.
 
Николай Андреев, главен финансов директор на НБГ, отговарящ за спорта:
„Придобиването на правата за излъчване на футболните срещи от английската Висшата лига през следващите три сезона е част от стратегията на медийната компания за предоставяне на първокласно и разнообразно спортно съдържание в HD-качество на всички платформи. Щастлив съм, че ще предложим на феновете на спорта в България и повече на брой мачове от най-вълнуващото клубно първенство в света. Следвайки най-високи стандарти, НБГ добавя нови сезони от качествено световно съдържание към спортното портфолио на компанията“.
 
Ричард Скъдамор (Richard Scudamore), изпълнителен председател (Executive Chairman) на Висшата лига, заяви:
"Продължаваме да работим заедно с НБГ и през следващите три сезона на Висшата лига, тъй като компанията предлага на феновете в България най-доброто съдържание, свързано с турнира”.
 
* * * * * * *
 
Елитната лига e най-престижната надпревара в света, с дългогодишни традиции и богата история. Висшата Лига използва силата и популярността на отборите и футболистите, за да вдъхновява фенове, общности и партньори – не само във Великобритания, но и по целия свят. Състезанието включва едни от най-добрите и популярни отбори, сред които Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул, Арсенал, Манчестър Сити, Тотнъм Хотспър.

Нови ярки лица, утвърдени звезди, исторически съперничества и въздействащи развръзки ще вълнуват феновете на английския футбол за пореден сезон. 
 
В спортната програма от пакета DIEMA XTRA се включват още:
- Първа професионална Лига,
- Втора професионална Лига,
- Купата на България,
- Купата на Футболната Асоциация, 
- Купата на Лигата на Англия, 
- Футболната Лига на Англия, 
- Купата на Германия, 
- волейболната Суперлига,
- Националната Баскетболна Асоциация (NBA),
- Лига Ендеса,
- Формула 1, 
- елитни двубои в професионалния бокс 
и още много първокласно спортно съдържание.
 


ИЗБРАНО