”Златната ябълка” и ”Откраднат живот” с кино турнета

7 ноември 2018 | 14:44 Дачев
Пилотният епизод на един от най-обсъжданите български анимационни сериали „Златната ябълка“ е факт и се отправя на премиерно турне в България, съобщиха от БНТ.
 
Проектът е копродукция на студио „Змей” и Българската национална телевизия, чийто сюжет се базира на българските легенди и фолклор. Работата по сериала стартира преди 4 години, след като създателят му - Димитър Петров - напуска Cartoon Network и се завръща в България, за да сформира екип, с който развива идеята си. Именно така е основано Студио Змей - екип от аниматори и дизайнери с опит в някои от най-големите анимационни продукции в света.

Трейлър.
 
След две успешни кампании за набиране на средства и световно признание на най-големия анимационен пазар в Европа (Cartoon Forum), “Златната ябълка” успява да спечели хиляди фенове в България и чужбина, както и подкрепата на БНТ.
 
* * * * * * *
 
Пилотният епизод е 21-минутна анимация, подходяща за деца и възрастни. Тя проследява историята на смелата Вихра, разкъсвана между човешката си природа, магическите си змейски сили и най-добрата си приятелка - младата самодива Тина-Пакостина. Зрителите ще се запознаят с братята Бран и Влад - безстрашни момчета, които мечтаят да станат велики Кукери. Ще посетят величествения град Хан, ще пътуват през мирните Самодивски гори, опасните Кукерови земи, както и през ужасяващата Орел планина, където хората и духовете са измъчвани от жестока война. Ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всички герои...
 
Певицата Поли Генова дава гласа си на Вихра, Милица Гладнишка озвучава самодивата Тина, Момчил Степанов влиза в ролята на кукера Влад, а Живко Джуранов е неговият брат Бран.
 
Още в първия ден на месец ноември 2018 г. създателите на анимацията официално обявиха, че са готови да покажат пилотния епизод. 
Във връзка с премиерата се организира „Турнето на Златната ябълка“, което ще започне с кино прожекции в 6 града:
- София (16, 17 ноември),
- Бургас (23 ноември),
- Стара Загора (24 ноември), 
- Пловдив (25 ноември), 
- Велико Търново (6 декември) и
- Варна (7 декември).

Вход свободен.
 
* * * * * * *
 
Вчера и от игралната тв продукция "Откраднат живот" обявиха, че този месец тръгват на турне по кината, включващо 3 града - Пловдив (14 ноември), Стара Загора (21 ноември) и Бургас (28 ноември). За първи път в своята история, хитовата продукция на NOVA и "Дрийм Тийм" ще се отправи на турне и на голям екран ще бъдат излъчени нови епизоди на сериала.

На финала на всяка вечер зрителите ще се срещнат с някои от любимите си актьори и представители на екипа, които ще разкрият любопитни факти за създаването на продукцията. Началният час е 19:30, а салоните са на "Cinema City"; билети се продават на касите или онлайн (9.50 лв редовен, 7.50 лв за деца, ученици, студенти и пенсионери - за епизод 38, продължителност 45 мин.).

Продуцентът Евтим Милошев:
„Щастливи сме, че след огромния успех на прожекциите в София ще можем да се срещнем с феновете в страната и да споделим емоциите от сериала. Разговорът между артисти и публика е изключително преживяване и за двете страни. Високото качество отрежда на сериала заслужено място на голям екран."

Впечатляващият каст включва както утвърдени актьори от българската кино и театрална сцена, така и нови лица, които поставят начало на звездната си кариера. Сериалът не само спечели любовта на зрителите, но и получи уважението на лекарската гилдия.


ИЗБРАНО