„Вирус“ с премиера по AXN, нов сезон на „Ченгета новобранци“

31 октомври 2018 | 12:28 Дачев
На 5 ноември 2018, понеделник в 22:50 ч., е премиерата на „Вирус("Helix") по AXN - научно-фантастичен трилър от 10 едночасови епизода, който проследява работата на д-р Алън Фарагут (Били Кембъл) и неговия екип от служители на „Центъра за контрол и превенция на заразните болести“. Те са изпратени в арктически частен изследователски център „Арктик Био Системс“, за да проучат неизвестен вирус.
 
Вече на място, на Фарагут и екипа му се налага да се бори не само с неизвестния патоген, но и с местните учени, които не желаят да разкрият произхода на вируса или поне изходната точка на нерегламентираните си изследвания. Нещата се влошават допълнително, когато братът на Алън Питър - един от първите заразени изследователи - бяга от изолатора, а екипът на Алън започва да осъзнава, че вирусът не само дава суперсила, но препрограмира мозъка на жертвите си, за да ги превърне в "машина за перфектно заразяване".

* * * * * * *
 
Друга премиера през месеца - още на 2 ноември, петък от 21:55 ч., е новият пети сезон на сериала „Ченгета новобранци ("Rookie Blue"). На въпрос, свързан с възникването на идеята за поредицата, изпълнителният й продуцент Таси Камерън отговаря така: "Има нещо наистина примамливо в идеята да бъдеш новобранец – удря по страховитото и вечно усещане, че мамиш, сякаш си дете облечено в дрехите на възрастен, което се преструва, че знае какво прави. И си помислих – какво ли е да се чувстваш по този начин, но с пистолет в ръка?“
 
Сезонът започва с два живота, които увисват на косъм – тези на полицаите Сам Суарек и Клои Прайс, простреляни докато са на смяна. И двамата са в критично състояние в болницата, но въпреки това, животът в 15-ти участък трябва да продължи.


ИЗБРАНО