„Подводницата“ от 26 ноември по Epic Drama

17 октомври 2018 | 10:56 Дачев
Дългоочакваната тв продукция "Das Boot" (Германия, 2018) на стойност близо 33 милиона долара, ще дебютира ексклузивно по Epic Drama на 26 ноември 2018 г. Новият сериал, копродуциран от Bavaria Fiction, Sky Deutschland и Sonar Entertainment, ще се излъчва премиерно в понеделниците от 22:00 часа, в по два поредни епизода.
 
Преди това, на 10 ноември каналът ще излъчи филма „Подводницата“ на Волфганг Петерсен от 1981 г., популярен у нас под заглавието "Подводница U-96". Филмът е по романа от 1973 г. на покойния германски писател и художник Лотар-Гюнтер Буххайм.
 
История за избор и оцеляване в 8 части, заснета за 104 дни от края на август 2017 г. в Мюнхен, Ла Рошел, Прага и Малта, „Подводницата“ изследва емоционалните терзания на героите на сушата и по вода и живота в безумната реалност на Втората световна война. 
Интернационален, дори и като ползвани езици, минисериалът има звезден състав, в който участват Вики Крипс, Лизи Каплан, Том Влашиха, Винсънт Картайзър, Джеймс Дарси, Тиери Фремонт и Рик Окон.
 
Автентичен и верен на оригинала, новият сериал започва там, където филмът на Волфганг Петерсен от 1981-ва свършва, като разказва много по-голяма история. Тя включва нова подводница, нов екипаж и нова мисия. Завладяващите сюжетни линии са две и се случват парелелно – по вода и на сушата.

* * * * * * *
 
През есента на 1942-ра година, в окупирана Франция, подводница U-612 се подготвя за първото си плаване. Водени от командир Клаус Хофман (немския актьор Рик Окон), 40 млади мъже, затворени в металния съд, се отправят на първата си мисия във все по-бруталната война. Когато напрежението се покачва, личности се сблъскват и лоялността започва да се разпада.
 
Междувременно, животът на военноморската преводачка Симон Щрасер (люксембургската актриса Вики Крипс, живееща в Берлин) в пристанищния Ла Рошел бързо се свлича по спиралата надолу, когато е въвлечена в опасни връзки и забранена любов, които разкъсват лоялността й едновременно към Германия и към френската Съпротива и я карат да поставя всичко под съмнение. Възможно ли е това, в което е вярвала, да се окаже лъжа?

* * * * * * *
 
Режисира австриецът Андреас Прохаска. Сериалът е продаден за повече от 100 територии, в САЩ ще се разпространява от интернет гиганта Hulu.


ИЗБРАНО