Нови сезони и премиера по AXN през октомври

1 октомври 2018 | 15:41 Дачев
Премиерният, четвърти сезон на високооктановата кримка, базирана на действителен случай „Скорпион“, стартира на 15 октомври, понеделник от 21:00. 
 
Сериалът е вдъхновен от истинската история на ирландеца Уолтър О'Брайън, човекът с един от най-високите коефициенти на интелигентност в света, който понастоящем е и изпълнителен продуцент на шоуто. Още като дете, компютърният гений успява да хакне системата на НАСА, а по-късно е посрещнат в САЩ с виза EB 1-1 за „изключителни способности“. 
Да припомним за какво става дума - на фокус в сериала са О‘Браян и неговият екип от надарени в различни области специалисти, събрани за да осигурят последна защита срещу сложните, високотехнологични заплахи на новото време. Екипът за борба с модерния терор се състои от Тоби Къртис – поведенчески психиатър, който може да прочете всеки човек като отворена книга, Хепи Куин – истински феномен по въпросите свързани с всякаква техника и Силвестър Дод – гуру в обработката и разчитането на статистически данни. Обединяването на изумителните им умения за разрешаване на сложни казуси, впечатлява федерален агент Кейб Гало, който е стар познайник на О‘Браян от хакерското му минало. И докато аутсайдерите се чувстват удобно в компанията си, животът извън техния тесен кръг им създава такъв дискомфорт, че се налага да се доверят на Пейдж Дайнин, чийто син със собствената си гениалност, успява някак да им „превежда“ света на разбираем за тях език. И така, тази чудата групичка намира своето предназначение – място, където могат да разгърнат изключителния си интелект, за да се справят с кризи от национално значение, докато си помагат един на друг и се учат как да се впишат в света отвън.  
 
Дванадесети сезон на „Морски детективи“ - 4 октомври от 22:00 по AXN.
С цели шестнадесет сезона зад гърба си, „Морски детективи“ е нещо повече от екшън драма. 
 
Група специални федерални агенти от Военноморски разследвания е натоварена със задачата да разследва криминални дела във всички военни отдели на армията на САЩ. Те са готови да разследват всички, без значение от техния ранг и положение само и единствено, за да стигнат до истината и да накажат на виновниците. Начело на този екип е агент Лирой Джетро Гибс, който командва с твърда ръка своя екип, като дори си позволява от време на време да нарушава вътрешните правила, за да стигне до виновника и да раздаде правосъдие. Към екипа са още агент Кейтлин Тод, която е бивш агент на Тайните служби, и Антони Динозо – бивш полицай от отдел „Убийства“ в Балтимор. Част от екипа също са и специалистката по съдебна медицина Аби Скиуто и д-р Доналд „Дъки“ Малард. От убийство и шпионаж до тероризъм и откраднати подводници, тези специални агенти разследват всички престъпления, свързани с флота или морската пехота.
 
От 17 октомври, всяка сряда от 22:00 Денис Куейд ще ни води на пътешествие в света на търговията с произведения на изкуството.
 
В „Изкуството на измамата“ нашият герой е Греъм Конър (Крисчън Кук) - амбициозен кариерист от работническата класа в Бруклин, твърдо решен да достигне върха на социалната стълба. Завърнал се от служба в Ирак, Греъм е участвал активно в контрабандата на артефакти, а връзките, които е създал му помагат да започне работа на ниска позиция в една от най-класните аукционни къщи в Ню Йорк. Наставляван от колекционера Артър Девънпорт (Кари Елуис), Греъм се опитва да скрие миналото си и да се изстреля на видно място в бизнеса, като продаде на търг колекция от произведения на изкуството, собственост на милиардерът с амбиции в политиката Сам Брюкнър (Денис Куейд). Все пак, Греъм не е единственият претендент за място на върха - пред себе си има същата амбициозна конкуренция в лицето на Роксана Уитман (Кейт Босуърт), дъщеря на шефа на основния конкурент на „Парк-Мейсън“, която се бори с нокти и зъби, за да създаде собствено име и да пребори демоните си.
 


ИЗБРАНО