Обновен регламент и нов етап в ”Гласът на България” 2019

24 септември 2018 | 10:54 Дачев
Над 3500 кандидати се явиха на предварителните кастинги за музикалното  шоу
 
Обновен регламент и изцяло нов етап в надпреварата за 50 000 лв. и титлата „Гласът на България“ ще предложи на зрителите новият сезон на най-успешното музикално шоу у нас, съобщи на последния от предварителните кастинги в София музикалният директор на предаването Борислав Бояджиев-Борче.
 
„През новия сезон сме предвидили много нови елементи: третият етап ще се казва „нокаути“ и ще направи състезанието между талантите още по-оспорвано, като позволи на треньорите да направят най-добрия възможен избор кои певци от техния отбор да влязат в битката за голямата награда на концертите на живо“ - уточни Борче.
 
Само за няколко месеца след финалите на петия сезон, в кастинг системата на „Гласът на България“ се записаха хиляди кандидати, а на предварителните кастинги в София, Пловдив, Бургас, Варна и Плевен се явиха над 3 500 певци. 
Музикални таланти от над 10 държави, сред които Германия, Англия, САЩ, Русия, Молдова, Сирия, Гърция, дойдоха да бъдат прослушани от вокалните педагози на шоуто с амбицията да влязат сред 120-те избрани да бъдат чути лично от треньорите по време на „Кастингите на тъмно“. Най-младият кандидат беше на 13 години, а най-възрастният на 70 г. 
 
* * * * * * *
 
„Тази година талантите наблягат повече на модерната световна музика, на собствена авторска продукция, но и на нови варианти на най-актуалните български хитове“ - коментира Ангелина Белчева, мениджър „Локални продукции” в bTV Media Group и продуцент на шоуто. 
 
В София впечатление направиха възрастен уличен музикант, оперна певица, бесарабска българка и момиче, преборило тежко заболяване с помощта на музиката. 
В Пловдив македонка, принудена да напусне държавата си заради бурен медиен скандал, самороден талант, израснал в еко ферма в Родопите, стругар и начална учителка успяха да развеселят и впечатлят екипа. 
Варна беше под обсада на талантливи певци от всички градове, сред които корабен техник, неврохирург, музикално семейство баща и дъщеря, и майка, която е оставила пеенето, за да гледа двете си деца, но на 45 години разбира, че никога не е късно да сбъдне мечтата си.
В Плевен, където за първи път се провеждат прослушвания за „Гласът на България”, се явиха едни от най-колоритните представители досега. Преобладаваха изпълненията на народна музика, сръбски хитове, но и много от най-популярните рок песни. 
 
Новият сезон на продуцираното самостоятелно от bTV Media Group шоу „Гласът на България” ще се завърне в ефира на телевизията през 2019 г. , най-вероятно през февруари, с нови вълнуващи гласове и изненади.


ИЗБРАНО