Филмът ”Маймуна” с тв премиера в Деня на независимостта

19 септември 2018 | 13:33 Дачев
Семеен филм с участието на Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов и Радина Боршош - събота, 22 септември 2018 г. от 15.00 ч. по NOVA
 
Филмът "Маймуна" (2016 г.) е вълнуващ разказ за сестрите Мая и Ива, които са свързани от един баща и от една... маймуна! Както и от обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев.
Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко.
 
История за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато Дядо Коледа си тръгне завинаги - история за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне... с усмивка. "Маймуна" е история за любов като никоя друга.
 
* * * * * * *
 
Маймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и портфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти. 
 
По време на снимките продължавал да се опитва да практикува стария занаят...
 
* * * * * * *
 
Втората лента на Димитър Коцев-Шошо, която е в репертоара на "Лента", спечели Наградата на публиката от София Филм Фест '2016 и има няколко отличия от фестивали в Европа, Азия и Америка. Сценарият е на Шошо и Иван Марков, камерата е поверена на Александър Станишев, а музиката - на Виктор Стоянов.
 
Част от звездния състав на "Маймуна са още Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев. Голямото откритие на режисьора са младите актриси, на които той поверява главните роли на сестрите Мая и Ива - Александра Костова и Радина Боршош правят изключителен дебют в киното.
 


ИЗБРАНО