Днес са наградите Еми, без излъчване у нас

17 септември 2018 | 14:03 Дачев
Тази вечер от 20 ч. източно време (03:00 ч. българско време, понеделник срещу вторник) ще се проведе 70-ата церемония по връчване на наградите "Еми". Шоуто в Microsoft Theater в центъра на Лос Анджелис ще бъде покрито с предаване от NBC.

Досега у нас по традиция събитието бе излъчвано от HBO (2015 г- и преди това) и HBO2 (2016 и 2017 г.), но тази година такова предложение отсъства за българските телевизионни зрители. Причина за това, извън обективно ниския интерес на аудиторията, не е изключено да е доминацията на стрийминг услугата Netflix по общ брой номинации - 112 срещу 108 за HBO.

Както обикновено от години насам, сериалът "Игра на тронове" има най-много номинации - 22, следван от "Западен свят" (отново на HBO) с 21. "Историята на прислужницата" на MGM/Hulu (излъчван в България от HBO) получи 20 номинации. Сред номинираните е и изненадващият британски хит "Killing Eve" с две номинации, за сценарий и за актриса в главна роля / драма (за канадската актриса от корейски произход Сандра О).

При Нетфликс, с най-много претенции за награди са "The Crown" и "Stranger Things". Във временното подреждане по медии, по-нататък са NBC (78 номинации), FX (с 50); CBS, ABC, Hulu, Amazon и др.

За най-добра драматична актриса, освен Сандра О, са номинирани още Клеър Фой, Татяна Маслани, Елизабет Мос, Кери Ръсел и Евън Рейчъл Ууд. За най-добър драматичен актьор претендират Джейсън Бейтман, Стърлинг К. Браун, Ед Харис, Матю Рис, Майло Вентимиля и Джефри Райт.

При минисериалите води "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история" с 18 номинации.

Събитието от театър "Майкрософт" все пак може да бъде проследено и с помощта на интернет - през телефонното приложение на NBC за iOS и Android, както и през уеб каналите на Apple TV, Roku, Amazon Fire, Xbox и Samsung TV. Други стрийминг услуги също ще препредават NBC.


ИЗБРАНО