„Скъпи наследници“ от 17 септември - епизод 101

14 септември 2018 | 12:16 Дачев
Бели Вит се възстановява след голямото Великденско земетресение – в понеделник от 18:00 часа по bTV
 
Всеки от жителите на селото ще има различно обяснение за неочаквания трус, който ще промени съдбите им.
Косьо (Георги Кадурин) и Иван (Валентин Танев) ще се възползват от бедствието и ще го превърнат в оръжие срещу строителните планове на Георги (Михаил Билалов), Диди (София Бобчева) ще опита да се сближи с малката Рая, а Поля (Рая Пеева) и Ленин (Филип Аврамов) ще анализират трезво ситуацията. 
 
Находчивият Калин (Иво Аръков) ще използва ситуацията, за да впечатли Ани (Лорина Камбурова), а баба Злата (Цветана Манева) отново ще влее разум в главите на „богохулстващите глупаци“. 
 
Междувременно жените ще премерят сили в конкурс за най-добър козунак, най-красиво и здраво яйце. По традиция, празничната атмосфера ще провокира Косьо и Иван да се опълчат на кметския наместник Цветан (Веселин Калановски) и Георги, но ще доведе и до двусмислени ситуации и ревност. 
 
Паралелното разследване на Станислав (Петко Венелинов) и Чавдар (Китодар Тодоров) за мистериозната история на техните предци ще отведе и двамата при баба Нинка. А дали тя ще напрегне отслабналата си памет, за да им помогне, зрителите ще видят епизода на „Скъпи наследници“.
 
Докато Диди прави амбициозни планове за фризьорския си салон, Иван и Косьо са се заели с учредяването на пенсионерски клуб в хотела на Цветан. Станислав ще привлече вниманието на Нора (Ярослава Павлова) с отношението си към сина й Крум, а баща му – Георги ще направи съблазнително предложение на Поля. Ще станем свидетели и на сериозната загриженост на Боби, Катя (Даяна Ханджиева) и Любо (Дарин Ангелов) към проблемите на Чочо (Юлиян Петров) с наркотиците. Те ще се обърнат за информация и помощ към Поля, Ани и Поли Генова, но дали най-близките му знаят къде са го отвели безпаметните купони и новите компании? 
 
Как трябва да реагираме при земетресение, по-важни ли са парите от любовта, по какво се познава злият помисъл и как ще реагира Теменужка (Нели Топалова) след предупреждението на Неда (Виктория Колева) никога да не издава, че е биологична майка на Боби...

* * * * * * *

В следващия епизод №102 на "Скъпи наследници" - във вторник, 18 септември: героите се вълнуват от бизнес планове и стратегии за справяне с наркотична зависимост.

Основна тема в спортния клуб ще бъде изчезването на Чочо и мерките, които приятелите му могат да вземат, за да му помогнат да се справи с наркотичната зависимост. В планирането на „акцията“ ще се включи и Цветан, който обаче ще предложи най-неефикасната стратегия. Какво ще решат Боби, Любо и Катя, виновник или жертва е Поли Генова и ще участва ли Поля в терапията на бившия й любим?
 
Станислав ще постави пред Марин темата за съчетаването на модерното предприемачество и опазването на околната среда, което е стандартна практика в ХХI век. Според него, екопротестите водят до исторически и бизнес промени като залагат на самоподдържащи се сгради със соларни панели и покривни градини. Но дали и Георги споделя идеите му за бъдещето на Бели Вит? 
 
Дамите в селото също са съсредоточени върху своите инициативи. Диди ще търси алтернативи, за да направи фризьорския си салон модерен и красив, а Милица, Неда и Ани ще търсят формулата за бутиково производство на модна марка.
 
Междувременно взаимоотношенията между Иван и Теменужка стават все по-близки, а притесненията на Неда и Снежа – все по-големи. Мъдрата баба Злата ще се опита да успокои страстите и да накара братовчедките да погледнат философски на ситуацията. Мистериозната жена ще опита да убеди младата Юлия да събира знания от различни науки, като използва медицинското менторство на Катя. А старши полицай Колев ще продължи неуморно да търси доказателства за вината на Станислав за катастрофата до Бели Вит.


ИЗБРАНО