Седмичното токшоу „Пътеки“ продължава по БНТ1

13 септември 2018 | 15:09 Дачев
Пътеки“ се завръща в ефира на обществената медия с обновена визия и нови рубрики. Първият сезон вървя миналата година през август -октомври в 10 издания.
 
Вторият сезон на предаването стартира на 15 септември 2018 г. и ще се излъчва всяка събота и неделя от 8:00 ч. до 8:30 ч. по БНТ1. Водеща е Деница Атанасова-Гергова, позната на зрителите на БНТ и от предаването „Цветно“, което тя води до юни 2008 г.
 
„Пътеки“ продължава да следи актуалните теми, практики и тенденции, свързани с човешкото развитие и познание. С помощта на експерти и специалисти ще бъдат разглеждани ключови аспекти от духовното, физическото и психичното здраве. Предаването ще представя интересни личности, отдадени на обществено-значими каузи, хора със забележителни лични истории, успели в различни сфери, които ще споделят своя опит. Разговорите с гостите в студиото ще бъдат развивани и чрез видеоматериали и репортажи, които ще представят различни гледни точки по разглежданите теми.
 
Рубриката „Осъзнатото родителство“ с автор Елена Анастасова е насочена към взаимоотношенията между родителите и техните деца. Тя ще предлага полезна информация, свързана с отглеждането, възпитанието и образованието на подрастващите. В рубриката ще бъдат представяни и различни подходи за общуване и справяне с конфликтни ситуации в семейството.
Елена Анастасова е сертифициран обучител по програмата на д-р Томас Гордън „Трениране на успешни родители“ и от 7 години обучава родители как да общуват пълноценно със своите деца и близки.
 
В неделните сутрини зрителите ще научават полезни съвети, методи и техники за прилагане на източните учения, свързани с подобряване на здравословното състояние в рубриката „Йога поЗнание и начин на живот“.
Автор на рубриката е Албена Атанасова, която е завършила университета по йога "Bihar School of Yoga" в Мунгир, Индия и е посветена на това, да прави знанието по йога по-достъпно и близко до хората.
 
Всяка събота и неделя ще се излъчва новата рубрика на предаването – „Закуската“. Тя ще представя бързи и лесни, здравословни рецепти, подходящи за вкусен и тонизиращ старт на деня. 
В първите предавания своите предложения за закуска ще дава известният майстор-сладкар Магдалена Костова.
 
* * * * * * *
 
Акцент в първото издание на „Пътеки“ през новия телевизионен сезон ще бъде „Радостта от живота“.
 
Гости в студиото на предаването тази събота ще бъдат дизайнерката на бижута Валя Брадшоу, заклетата пътешественичка Елена Такева и дизайнерът Мина Кайе.
 
Неделният брой на предаването на 16 септември ще бъде посветен на учителите.
В навечерето на новата учебна година, зрителите ще се срещнат с преподавателите Веска Колева и Божидар Дойчинов. Гост в предаването ще бъде и младият предприемач Дарин Маджаров, който прави уроците по-интересни и разбираеми за подрастващите, чрез модерна образователна платформа в помощ на учениците.
 
Продуцент на предаването „Пътеки“ е „Фреш продакшън“, режисьор - Румен Ганев.
 


ИЗБРАНО