Начално развитие на сюжета във ”Фермата”

11 септември 2018 | 12:58 Дачев
 Йордан Йовчев започна мисията си, като помогна на загубилите в първия дуел
 
Появата на специалния 22-ри участник – Йордан Йовчев - на Арената преди началото на извънредния двубой във „Фермата“ 4, предизвика еуфория сред двете групи фермери, които станаха на крака, за да покажат уважението си към личността и таланта на гимнастика. 
 
Като вдъхновител и обединител на двата отбора Йовчев не избра страна в дуела и предпочете да сменя агитките за всяка битка. Той мотивира позицията си с обяснението, че е усетил от първо лице какво е да си емигрант, защото вече години наред разпределя времето си между САЩ и България. 
 
Яростната битка между претендентите за първи фермер на седмицата – Георги от отбора на тукашните и Симеон от тима на емигрантите – завърши с резултат 11:4 за Георги. Победата донесе на отбора му пищно тържество, както и правото да изберат изчистената бяла къща, в която да се нанесат за първите четири седмици, в които ще съществува разделението между двете групи българи. Георги стана и първият „Фермер на седмицата“. 
Загубилият Симеон получи за емигрантския си отбор вечеря с консерви - боб и русенско варено, както и правото да живеят във все още необитаемата кафява къща. На тях се падна и задължението да разчистят 10 кубика отпадъци от общия двор на фермата. Въпреки умората, отборът на емигрантите успя да се справи със задачата и с помощта на своя вдъхновител Йордан Йовчев, до изгрев слънце бяха изчистили двора. 
 
* * * * * * *
 
В епизода в днешния вторник, временният шеф на фермата Георги ще трябва да съобщи решението си кои са първите ратаи, а Йордан Йовчев ще се възполва от правомощията си и ще имунизира от дуел и ратайство двама участници, по един от всеки отбор. 
 
29-годишният Георги Янков ще отвори вратите на Фермата и за първите гости – стопаните Бети и Николай Василеви, които вече трета година ще напътстват участниците във фермерската работа, ще им дават задачи и ще ги оценяват. 
 
Освен по-голяма зеленчукова градина, за която да се грижат, и много повече строителна работа, участниците ще изучават по-сериозно българска история и ще се стараят повече в овладяването на традиционни занаяти и обичаи.
 
За целта основно място във „Фермата” 4 е класната стая, в която Иван Кънчев от сдружение „Българска история” ще преподава и изпитва новите фермери, както и помещението за занаяти, в което бабите от разложкото с. Драглище ще дават важни инструкции.


ИЗБРАНО