„100% будни“ вместо ”Здравето”, отново ”Дързост и красота”

7 септември 2018 | 14:22 Дачев
Веднага след сутрешния блок по БНТ1, в 8:45 ч. до 9:45 в понеделник стартира новото предаване за здраве и стил на живот - „100% будни“.
Предаването ще се излъчва едновременно и по БНТ Свят.
 
Негов продуцент и водещ ще бъде познатата на зрителите от "Здравето отблизо" Мария Андонова (което започваше в 10:30 ч. в последната си седмица), а неин екранен партньор ще бъде актьорът Стефан Щерев.

"100% будни" измества по-късно културния слот, който е преименуван от "Денят започва с култура" на "Култура.BG" и вместо в 9:15 ще започва вече в 9:45 ч. и ще продължава един час, но ще се излъчва, освен по БНТ1, още по БНТ2 и БНТ Свят.

От понеделник в 16:30 отново тръгват епизоди на сериала "Дързост и красота", като започват от еп. 3979. Поредицата бе спряна на 30 юни 2017 г. и последният излъчен тогава епизод бе 3971.

* * * * * * *
 
Към темите за здравето и здравословния начин на живот, екипът на предаването "100% будни" обещава интересни сюжети за новости и модни тенденции, за човешките взаимоотношения и психологията, истории за успеха на млади и талантливи хора. 
 
Предаването ще разказва необичайни истории на хора, които са съумели да преобърнат живота си, ще представя съвременните лидери на мнение, които не само имат сериозна аргументирана позиция по много от актуалните и обществени теми, но и са постигнали успешна реализация в живота. „Това е предаване за всички будни умове, които виждат в трудностите не препятствие, а възможност за нови решения“, споделя Мария Андонова.
 
Най-обсъжданите теми в социалните мрежи ще имат своето продължение на екрана, а специалисти и популярни личности ще се включват със свое мнение в дискусиите от студиото. Зрителите, разполагащи с достъп до Интернет, ще имат възможност да бъдат реални участници, като се включват с мнения и коментари чрез страницата на предаването във facebook и чрез профила му в Инстаграм, могат да публикуват свои видеоматериали от конкретни места и събития, да споделят своето мнение по обсъжданите въпроси или да провокират теми, които да бъдат коментирани в програмата.
 
* * * * * * *
 
Сред първите гости на „100% будни“ ще бъде един от водещите специалисти у нас в инвазивната кардиология, национален консултант с широко признание в чужбина – проф. Иво Петров. 
 
Неотдавна журналът на американското кардиологично дружество публикува информация за уникалната в световен мащаб интервенция, направена от проф. Петров и неговия екип, при която 48-годишен пациент буквално бе върнат към живота, и то с безкръвна операция. 
 
В студиото на предаването  ще бъде и единственият българин, който се радва на живота след две тежки  операции за трансплантации на сърце и бъбрек. Георги Пеев не спира да се гмурка, кара АТВ и е носител е на европейската титла по плуване за трансплатнирани. Енергията и активността му будят респект, а синонимите на думата „буден“ в пълна сила се отнасят за него: интелигентен, любознателен, пъргав, жизнен, наблюдателен, умен, схватлив.


ИЗБРАНО