„Събуди се“ с нова визия и нови формати

6 септември 2018 | 11:49 Дачев
С обновена визия сутрешният уикенд блок „Събуди се“ ще се завърне в ефира на NOVA тази събота, в 8 ч. на 8 септември 2018 г. В новия телевизионен сезон, седми за предаването, водещата Мира Иванова и екипът ще предложат на зрителите нови разследвания и формати. 
 
Междувременно, Екипът на „Събуди се“ приветства с добре дошла дъщерята на Лора Крумова. С пожеланието за достоен и щастлив живот, Мина се появи на бял свят вчера следобед.
 
Лора и таткото Сотир станаха родители за първи път преди 5 години, когато отново през месец септември (2013 г.) се роди синът им Явор.
 
* * * * * * *
 
Рубриката „Говори с Ива“ стартира със специалния проект „Да обичаш Лили“. В събота телевизионната аудитория ще види Лили Иванова през погледа на музикантите, за които най-голямото признание е да застанат до нея на сцената. Не само професионалният, но и личният им живот е белязан от безкомпромисните стандарти на певицата.
Веселин Веселинов-Еко ще сподели, че неговата майка се убеждава в музикалния му талант едва след като започва да работи с Лили Иванова.
Беквокалистките от триото "LaTiDa" казват, че често получават от нея и модни съвети за перфектна визия. 
Ива Софиянска-Божкова разговаря още с пианиста Оги Енев, цигуларя Орлин Цветанов, китариста Ангел Дюлгеров и барабаниста Росен Ватев. 
 
Втората част на проекта ще бъде излъчен на 15 септември, когато за първи път тонрежисьорът Ангел Попов-Ачо ще разкрие подробности от 30-годишното си приятелство с Лили Иванова.
Спомените събуждат силни емоции, които той няма да успее да скрие пред камерата на NOVA.
 
Авторската рубрика на Мария Йотова „Къси разкази“ ще представи нова документална поредица, посветена на демографската криза в България.
Според брояча на населението на ООН, от това лято българите вече са под 7 милиона. В продължение на месец, Мария Йотова ще показва хората и житейските ситуации, които стоят зад цифрите за ниската раждаемост, високата смъртност и напускането на младите. Човешките истории, а не експертите, ще очертаят актуалната снимка на България. 
 
Миролюба Бенатова продължава да представя неразказвани истории за впечатляващи личности, както и да отразява проблемни сюжети.
Бенатова стартира в „Събуди се” с полет. Първият герой на рубриката й за сезона е единственият българин, инструктор по "wingsuit" летене в България. Какво  кара 29-годишния  IT специалист да скача от самолет и докъде можем да надвием гравитацията, ще ни разкажат тази събота Миролюба и Константин Ангелов- Коко.
 
В първото за сезона издание на предаването, което има и публицистичен фокус, специален събеседник ще бъде председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева със своята прогноза и очаквания за новия политически сезон.
 
* * * * * * *
 
В неделя, 9 септември:
 
Вниманието на Мариян Станков-Мон Дьо ще бъде привлечено от актрисата с един от най-красивите гласове - Силвия Лулчева.
В обичайното време в неделя предстои разговор за времената, в които живеем, славата и любовта. Как животът може да продължи, когато останеш без баща на 9 години? Ще видим образа на актрисата на кръстопътя между драмата и комедията.
 
Краси Боев е подготвил среща с българската Анджелина Джоли. Коя е тя и как едно момиче от Пловдив постигна американската мечта, предстои да научим в „Събуди се“.
 
Галя Щърбева отново ще отведе зрителите на NOVA далеч от градския стрес – този път в дряновското село Гостилица, едно от най-гъсто населените с чужденци в България. 
В рубриката „Да хванеш гората“ журналистката ще разкаже историята на един лондончанин, който се отказва от адвокатската си кариера, за да възроди туристически бизнес с Трабант. Така той започва да предлага носталгични пътешествия с емблематичната кола по пътищата на Източна Европа. 
 
В неделното утро, ден преди зрителите да видят обновеното лайфстайл предаване „На кафе“, водещата Гала гостува на Мира Иванова, за да повдигне завесата към промените и лицата, с които предстои да си партнира.
 
Феновете на VIP Brother пък ще бъдат нетърпеливи за финала на "Събуди се" (малко преди 11:00 ч. и старта на сезон 10 на "Съдебен спор"), когато - по традиция - първи неговите зрители ще разгледат Къщата,  в която Женското царство ще властва от следващия ден, 10 септември.


ИЗБРАНО