Тръгват снимки на ”Дълбоката държава” сезон 2

3 септември 2018 | 16:14 Дачев
Снимките започват в Кейп Таун и ще се преместят в Мароко и Лондон по-късно тази година, премиерата е през 2019 г.
 
След изключително доброто представяне според зрители и критици на първи сезон, Fox Networks Group (FNG) Europe & Africa обяви актьорския състав и началото на снимките на втори сезон на съвременния шпионски трилър „Дълбоката държава“.
 
Пилотният сезон е първата регионална продукция на медийната група и бе наречен „актуален и въздействащ“, „завладяващ и зрял интелигентен трилър“ с „качества на кинопродукция“ и „високо октанова драма“. Сериалът бе излъчен в над 50 страни, удвои средната публика в прайм тайма на FOX в Европа и Африка и стана най-гледания сериал по мрежата EPIX в САЩ. 
 
Ветеранът на големия и малкия екран Уолтън Гогинс се присъединява към актьорския състав, кат още бъде и изпълнителен продуцент на втория сезон. Гогинс играе Нейтън Милър – бивш агент на ЦРУ, който работи в частния сектор като „чистач“ в дълбоката държава, подобно на Майкъл Клейтън. 
Сара Джонсън от Fox казва: „След сензационния бокс офис успех през годината с „Ант-мен и Осата“ и „Tomb Raider: Първа мисия“ се вълнуваме, че Уолтън Гогинс се присъединява към нашия екип. Той ще донесе и своя опит от най-висок калибър във втори сезон. „Дълбокат държава“ прескача традиционните граници на съвременните шпионски трилъри“.(
 
Гогинс се присъединява към другите нови членове на актьорския състав: Виктория Хамилтън в ролята на Меган Съливан, американски сенатор републиканец, решена да изкара незаконните дейности на дълбоката държава на светло, новото лице Лили Банда в ролята на Айша Конате – хуманитарна работничка от Мали, решена да подобри живота в страната си и Шели Кон в ролята на бившата съпруга на Нейтън Милър. 
 
Сред актьорите, които се завръщат във втория сезон са: Джо Демпси (в ролята на Хари Кларк), Карима Макадамс (Лейла Туми), Алистър Петри (Джордж Уайт) и Анастейша Грифит (Аманда Джоунс). 
 
Вторият сезон ще навлезе още по-дълбоко в мрачния свят на дълбоката държава. След провала им в Средния Изток, този път силите ѝ ще насочат вниманието си към тропическа Африка и борбата за нейните природни ресурси. Това е първата мръсна война за чиста енергия. Сериалът ще разгледа и корените на някои от нашите любими герои от първия сезон. Ще станем свидетели на смъртта на един герой и на създаването на един терорист в очите на Запада.
 
Творческият директор Матю Паркхил казва: „В сърцето на този проект стои един важен нов персонаж – Нейтън Милър (Гогинс). Той е бивш агент на ЦРУ, който сега действа от името на дълбоката държава. Целта ни е да прескочим границите на първия сезон, да разширим сенчестия свят на дълбоката държава и да окуражим зрителите да разгледат по-подробно безскрупулните методи, с които тя постига целите си“.
Матю Паркхил оглавява и екипа от сценаристи, в който са Крис Дънлоп, Джошуа Сейнт Джонсън, Саймън Максуел и Стив Томпсън.
 
Хилъри Бевън Джоунс от "Endor Productions" смята, че „Чрез героя на Уолтън ще се спуснем по-дълбоко зад завесите на дълбоката държава и ще видим личната цена, която хората плащат за такива постове“. 
 
Творческият екип също е потвърден. В него влизат операторът Ник Лоусън, Кели Хендри, дизайнерът на костюми Рейчъл Уолш и фризьорката и гримьорка Ейми Стюарт, които се завръщат за втория сезон. Операторът Ник Данс и сценографът Стив Самърсгил допълват опитния екип.


ИЗБРАНО