Деляна Маринова-Джуджи e посланик на четенето сред децата

3 септември 2018 | 11:11 Дачев
Водещата на предаването „Фамилно“ по Bulgaria ON AIR Деляна Маринова-Джуджи, става посланик на инициативата за насърчаване на четенето сред децата „Стара хартия за нова книга“.
 
На 16 септември 2018 г., неделя,  Джуджи ще излезе от телевизионното студио, откъдето всеки уикенд среща зрителите с интересни, полезни и забавни събития за цялото семейство, и самата тя ще се включи в такова събитие в София, давайки личен пример. Телевизионната водеща ще се забавлява с малките участници, които са предали стара хартия за рециклиране, и ще провери знанията им с литературен куиз.
 
Викторината, която ще се проведе около обяд, ще бъде вдъхновена от литературната тематика, под която протича кампанията тази година - „Светът на Нарния“.
 
Събитието в София започва от 10 часа на бул. „Витоша“ 37 и ще продължи до 19 часа.
 
* * * * * * *
 
„Трябва да насърчаваме децата да четат, да създадем любов както към литературата, така и към природата от най-ранна възраст. Това, разбира се, става с личен пример. Родителите сме тези, които трябва да въведем децата в необятния и вълнуващ свят на книгите и да ги възпитаваме и учим как да пазят природата“, категорична е водещата на „Фамилно“.
 
Тази година Bulgaria ON AIR, Dnes.bg и az-deteto.bg, които са част от Investor Media Group, подкрепят инициативата „Стара хартия за нова книга“. В нея всяко дете, което доведе със себе си възрастен, който донесе 5 кг стара хартия, ще получи нова книга по избор.
 
Малчуганите, които пък предадат допълнителни 5 кг хартия за рециклиране, ще получат втора книжка на екотематика – новото специално издание на „ЕКОПАК България АД“ - „Грийн тийн“.
 
Инициативата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година и се провежда под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова. Организатори на събитието са Книжен център „Гринуич“ и „ЕКОПАК България АД“.
 
Тази година шест общини - Бургас, Хасково, София, Русе, Плевен и Пловдив - ще посрещнат кампанията, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците.


ИЗБРАНО