Ще има сезон 3 на ”Историята на Бог с Морган Фрийман”

1 септември 2018 | 21:12 Дачев
National Geographic ще продължи с трети сезон проекта си "Историята на Бог с Морган Фрийман" ("The Story of God with Morgan Freeman"), който тръгна в България на 10 април 2016 г. Това е едно от най-рейтинговите предавания на кабелния канал, притежаван от FOX.
 
Бъдещето на популярната поредица минисериали, чийто първи сезон се състои от 6 едночасови епизода, а вторият от януари 2017 г. - от 3, бе поставено под въпрос през май тази година, след като осем жени, в това число репортерка на CNN, с осем свидетелки обвиниха носителя на "Оскар" в непристойно поведение. 
 
Нито едно от обвиненията обаче не касееше работата на 81-годишния днес Фрийман по хитовия сериал "Историята на Бог", номиниран за "Еми". Въпреки това, National Geographic преустановиха работа по предпродукцията на сезон 3, който бе получил зелена светлина през януари, а компанията-майка започна разследване чрез независим следовател.
 
В специално изявление за изданието "Deadline" от вчера, 31 август, NatGeo пишат: "Резултатът от това разследване не разкри никакви инциденти по време на работата ни с г-н Фрийман. Взехме решение да продължим напред с производството на сезон три на "Историята на Бог". Сериалът разшири разбирането ни за религията и културата по света и докосна много от нашите фенове, а заедно с Морган и екипа на "Revelations Entertainment" подновяваме предпродукцията през септември. Като компания, ние приемаме всякакви случаи на тормоз много сериозно и бяхме напълно убедени от резултата на разследването. Новият сезон ще има премиера по каналите ни в света през 2019 година".
 
През сезон 3 Фрийман ще пътува до някои от най-светите места и ще разговаря с религиозни лидери, учени, историци и археолози, за да хвърли светлина по въпросите, свързани с чудесата на божествените закони. Всеки епизод е посветен на различен аспект на божественото, така вдъхновяващо цялото човечество.


ИЗБРАНО