Световно по волейбол в Русе - по БНТ

29 август 2018 | 16:29 Дачев
Бившите капитани на националния отбор по волейбол ще коментират за зрителите на БНТ срещите от програмата на Световното първенство, които се играят в Русе и Варна.
 
Димо Тонев и Николай Иванов имат по над 200 мача в състезателния си актив и значителен опит на коментаторския пулт на БНТ. 
 
24 отбора, разпределени в 4 групи, участват в турнира. Две от групите в първата фаза на шампионата ще играят срещите си във Варна и Русе. Българските национали попадат в Група D, а техни съперници ще бъдат тимовете на Полша, Иран, Куба, Финландия, Пуерто Рико.
В зала „Арена Монбат" (Русе) са мачовете на олимпийския шампион Бразилия, европейския първенец от 2015 и победител в Световната лига – отбора на Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.
 
Отборите на България, настоящия световен шампион - Полша, Финландия, Куба, Иран и Порто Рико - се срещат в Двореца на културата и спорта в морската столица.
Преките предавания от Варна, където на 9 септември (неделя) с мача между националните отбори на България и Финландия започва първенството на планетата, ще коментира Сашо Йовков. 

Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21, 22 и 23 септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

* * * * * * *
 
В първия етап от състезанието, нашите момчета ще срещнат (освен финландците на 9 септември) отбора на Иран (на 13 септември), Пуерто Рико (на 14 септември), Куба на (16 септември) и националите на Полша (18 септември). БНТ1 ще излъчи всички срещи на българския тим от 20:30 часа, веднага след централната информационна емисия „По света и у нас".
 
Специална студийна програма ще съпътства всички мачове на българския национален отбор. Първото коментарно предаване, посветено на Световното първенство по волейбол, е на 9 септември, след края на срещата България – Финландия по БНТ1, с водещ Радостин Любомиров. Специално за зрителите на БНТ, прогнози за изхода от мачовете ще прави волейболният национал Георги Братоев.

БНТ е официален телевизионен домакин на Световното първенство по волейбол за мъже 2018 и ще реализира за международно разпространение срещите, които се играят в България. Продукцията на обществената телевизия ще бъде разпространявана от 26 телевизионни компании от цял свят и ще достигне до близо 2 милиарда зрители.

* * * * * * *

Вижте предварителната програма за излъчване на срещитеhttp://i1.dir.bg/CMS/2018/09/04/y/y39t65.jpg


ИЗБРАНО