Бокс: Джошуа - Поветкин пряко по Diema Sport 2

29 август 2018 | 13:06 Дачев
Грандиозният двубой в тежка категория между колосите Антъни Джошуа и Александър Поветкин ще се проведе в рамките на боксова галавечер на 22 септември от 22.00 ч  на стадион „Уембли” в Лондон. 
 
Зрелищната битка между шампиона и задължителния претендент на WBA ще бъде излъчена пряко по Diema Sport 2 и онлайн. 
 
Непобеденият Антъни Джошуа (Великобритания) ще се изправи срещу Александър Поветкин (Русия) в опит да защити всичките си световни титли във версии WBA Super (Световна Боксова Асоциация), IBF (Международна Боксова Федерация ), WBO (Световна Боксова Организация) и IBO (Международна Боксова Организация). 
 
Джошуа има 21 поредни победи на професионалния ринг, 20 от които с нокаут. Това ще е първа битка за суперзвездата на бокса на "Уембли" от 29 април 2017 г., когато нокаутира Владимир Кличко и сложи край на доминацията му в тежка категория. Тази година роденият в Уотфорд боксьор надви по точки Джоузеф Паркър и така се доближи на само един пояс от обединението на всички четири най-значими при най-тежките. 
 
От своя страна, Александър Поветкин е световен, олимпийски и двукратен европейски шампион с 34 победи от 35 мача. Единствената си загуба руският боксьор претърпява през 2013 г. от Владимир Кличко след единодушно съдийско решение. 
 
Кой ще бъде големият победител от паметния сблъсък, ще разберем в съботния 22 септември пряко по кабелния канал.


ИЗБРАНО