Рене Зелуегър в сериала „What/If“ на Нетфликс

23 август 2018 | 22:39 Дачев
Netflix обявиха, че стартират проекта „What/If“ с Рене Зелуегър по сценарий на Майк Кели ("Отмъщението"). По думите му, той е направил „социален трилър“ за това, „какво се случва, когато на пръв поглед приятни хора правят неприятни неща“.
 
Проектът е замислен като антология в жанра трилър. Всеки сезон на „What/If("Ами ако...?") ще разказва по една поучителна история, вдъхновена от реални събития. В първия сезон всичко ще се върти около героинята на Зелуегър и най-вероятно ще става дума за младоженци без пари, получили изгодна - но етично спорна - оферта от влиятелна жена, рисков инвеститор от Сан Франсиско.

Епизодите ще са по 10 на сезон с продължителност по един час. Майк Кели ще бъде и сред изпълнителните продуценти на сериала заедно с Робърт Земекис, Алекс Гартнър и др.

За Зелуегър това ще е голямото завръщане в телевизията, след като преди 25 години се снима в тв филма от две части „Murder In The Heartland“ (1993 г.) на ABC. Освен нея, засега е известна още една дама в каста - това е 28-годишната Джейн Леви от хорър фентъзито на Стивън Кинг "Castle Rock" (2018) на Bad Robot / Warner Bros. / Hulu, за което писахме преди година и половина.

Режисурата на първи сезон е поверена на известния австралийски режисьор Филип Нойс, продуцент е Робърт Земекис чрез продуцентските компании Page Fright, Atlas Entertainment и Compari Entertainment със съдействието на Warner Bros. Television.


ИЗБРАНО